Hospital i Carina-sagen: Sigtelse er mellemregning

admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Det er en forudsigelig mellemregning, når politiet sigter den ansvarlige læge på Aarhus Universitetshospital for behandlingen af Carina Melchior fra dokumentarfilmen "Pigen der ikke ville dø".

Sådan lyder reaktionen fra Carsten Kock-Jensen, der er ledende overlæge ved neurokirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, efter at Østjyllands Politi har sigtet lægen for at have tilsidesat sine pligter efter autorisationsloven.

- Sigtelsen betyder ikke, at der er kommet nye oplysninger i sagen, og vi afventer vurderingen fra Retslægerådet om det rent lægefaglige. Det er først her, at vi skal tage stilling i sagen, siger Carsten Kock-Jensen til Ritzau.

Politiet har oplyst, at der er et grundlag for sigtelsen, men tidspunktet skyldes, at sagen ellers ville forældes. Derfor vil hverken den ledende overlæge eller den sigtede læge tage stilling i sagen.

- Det er rent teknisk, da forældelsesfristen ellers udløber. Jeg har haft en samtale med den omtalte læge, og vi forholder os til fakta, og det kender vi ikke før, vi har Retslægerådet og Patientombuddets udtalelse, siger Carsten Kock-Jensen.

Det var i oktober 2011, at Carina Melchior kom ud for en bilulykke.

Lægerne vurderede, at den 19-årige kvinde ikke ville overleve ulykken, og de fik derfor forældrene til for rullende kameraer at skrive under på, at pigens organer måtte bruges til donation. Få dage senere vågnede Carina Melchior af sig selv.

Carina bor i dag på et rehabiliteringscenter og lever næsten, som hun gjorde før ulykken.

Det er op til Patientombuddet at komme med en afgørelse om, hvorvidt lægerne har begået fejl. Retslægerådet er blevet bedt om at vurdere sagen, men de fleste eksperter herhjemme mener, at de selv er inhabile i sagen.

Derfor skal nordiske eksperter se på Carinas sag, og imens venter både Patientombuddet, Østjyllands Politi og Aarhus Universitetshospital på Retslægerådet.

Rapporten ventes ifølge DR at være klar om tre til fire uger.

/ritzau/