Hospital ser på sikkerhed efter fangeflugt

Region Midtjylland vil nu gennemgå sikkerheden på Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov. Det sker, efter at en forvaringsdømt mand søndag flygtede fra hospitalet.

For Gert Pilgaard Christensen, der er direktør ved psykiatri- og socialledelsen i regionen, kommer flugten som en overraskelse.

- Vi har arbejdet rigtig meget med at forbedre sikkerheden. Vi har blandt andet forhøjet hegnet, siger han til Ritzau og tilføjer:

- I den konkrete situation er jeg ret forbavset over, at det rent fysisk har kunnet lade sig gøre for denne mand at kravle op over det fire meter høje hegn, man ikke kan klatre i.

Ifølge Gert Pilgaard Christensen har den 33-årige mand, som er flygtet, formentlig været drevet af en stærk trang til narko og har derfor trodset faren ved at forcere det hegn, som skærmer afdelingen.

Flugten får nu regionen til at ændre på sikkerhedsforanstaltningerne.

- Han har nok taget afsæt fra nogle bolte, der stikker cirka en centimeter ud fra masterne i hegnet. Dem er vi ved at slibe ned nu, siger Gert Pilgaard Christensen.

Manden, der nu er på flugt, erkendte sig i 2005 skyldig i et brutalt overfald, hvor en 57-årig kvinde måtte ligge fem uger i respirator efter episoden.

Den 33-årige havde i første omgang efterladt kvinden stærkt blødende i et buskads. Da han hørte hende råbe om hjælp, gik han tilbage til sit offer og fortsatte med at slå, sparke og trampe på hende, til hun ikke længere sagde noget.

Han blev efterfølgende dømt til forvaring på ubestemt tid. Alligevel har politiet og hospitalet vurderet, at fangen ikke er "aktuel farlig".

Og selvom det kan lyde mærkeligt, peger Gert Pilgaard Christensen på en mulig forklaring.

- Jeg kan godt forstå, at man oplever det som underligt. Men en retspsykiatrisk afdeling ikke er et fængsel. Formålet med at være her er jo behandlingen. Er man lykkedes med det, er der jo sket noget i forhold til, hvordan virkeligheden så ud for ti år siden, siger han.

Flugten skete allerede søndag, men først onsdag er han blevet efterlyst af politiet.

Østjyllands Politi oplyser, at man har ledt efter Amin Nasri på flere forskellige adresser, men uden held.

Derfor beder man nu offentligheden om hjælp i sagen og opfordrer borgerne til at kontakte politiet, hvis man ser flugtfangen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip