Hospital: Syg kvinde i Berlin har næppe ebola

Tyske sundhedseksperter siger, at en 30-årig kvinde, der tirsdag faldt om med feber på et jobcenter i Berlin, sandsynligvis ikke har ebola, men er ramt af en alvorlig maveinfektion.

Kvinden har ikke opholdt sig i det område i det vestlige Afrika, der er ramt af ebolaepidemien, oplyser myndighederne.

- For øjeblikket går lægerne ikke ud fra, at der er tale om ebola, hedder det i en erklæring fra Charité-hospitalet i den tyske hovedstad, hvor kvinden nu bliver indlagt på hospitalets isolationsstation.

En talskvinde for hospitalet siger, at kvinden formentligt lider af en maveinfektion.

- Patienten har ikke opholdt sig i den ramte region, fastslår talskvinden videre.

Men hun understreger, at ebola ikke kan udelukkes formelt, før alle resultater af blodprøverne foreligger. Det er endnu uvist, hvornår det er tilfældet.

Sundhedsmyndighederne har ikke oplyst noget om kvindens identitet eller herkomst, men ifølge flere lokale medier er der tale om en nigeriansk-født kvinde.

Frygt for ebola-smitte fik tidligere tirsdag politi og brandvæsen til at afspærre Jobcenter Berlin-Pankow. En medarbejder på centret slog alarm, da den 30-årige kvinde klagede over højt feber, som kan være et symptom for ebola.

- Når vi har en situation i Afrika, som det er tilfældet lige nu, og når vi får at vide, at kvinden har været i Nigeria for nylig, så var vi nødt til at reagere på det, siger Rolf Erbe, der er læge og pressetalsmand for brandvæsnet i Berlin, til Ritzaus udsendte medarbejder på stedet.

Omkring 600 mennesker blev i to timer isoleret på jobcentret, indtil man fik kortlagt, hvor mange der havde været i kontakt med kvinden. Seks personer blev herefter ifølge nyhedsbureauet dpa ligeledes tilset på Charité.

/ritzau/