Hospitalskilde: 21 fodboldfans dræbt ved VM-arrangement

Mindst 21 mennesker har angiveligt mistet livet, da en eksplosion sent tirsdag aften ramte den nigerianske by Damaturu. Eksplosion skete ved et såkaldt visnings-center, hvor fodboldfans kunne se VM-kampen i fodbold mellem Brasilien og Mexico på storskærm.

- Vi har modtaget 21 lig og 27 sårede fra eksplosionen, siger den anonyme kilde fra Sani Abacha Specialist Hospital til AFP.

Dødstallet er imidlertid usikkert. Reuters skriver, at der er mindst 13 døde og mindst 20 sårede. Blandt de døde er angiveligt små børn.

Lokale beboere fortæller, at bomben formentlig var placeret i en motoriseret rickshaw uden for centret.

Det nordlige Nigeria har gennem længere tid været plaget af islamister fra Boko Haram, som har dræbt i massevis af mennesker i gruppens kamp for en islamisk stat.

Det er endnu uvist, om Boko Haram står bag det seneste angreb. Men gruppens leder, Abubakar Shekau, har i flere videoklip beskrevet fodbold og musik som et vestligt trick, der afleder muslimer fra deres religion.

Tidligere på måneden blev mindst 40 mennesker dræbt, da en bombe eksploderede efter en fodboldkamp i byen Mubi. Målet var angiveligt fans, der var på vej væk efter slutfløjt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Under Champions League-finalen i maj blev tre mennesker slået ihjel, da en eksplosion ramte en visning af kampen i byen Jos, og i april stormede formodede Boko Haram-militante et propfyldt fodboldarrangement i byen Potiskum og dræbte to personer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip