Hotel-evakuering i Paris var falsk alarm

Spændingen steg sent lørdag i den franske hovedstad, Paris, da der blev meldt om store politistyrker ved Pullman-hotellet nær Eiffeltårnet i det syvende arrondissement i hjertet af byen.

Samtidig blev et større område ved Eiffeltårnet evakueret, og den nærmeste undergrundsstation, Champs de Mars, blev lukket af politiet.

Imidlertid gik der ikke længe, før en talsmand for det franske indenrigsministerium kunne sige, at det var falsk alarm på hotellet, hvor tungt bevæbnet politi ifølge vidnerne var rykket ind.

Begivenhederne kom næsten præcis et døgn efter, at Paris blev ramt af de blodige angreb, hvor væbnede mænd skød og sprængte sig selv i luften med selvmordsbælter eller selvmordsveste.

Dødstallet efter angrebet fredag er ifølge statsanklageren lørdag aften oppe på 129.

352 er meldt såret, heraf 99 alvorligt.

Statsanklager Francois Molins sagde på en pressekonference først på aftenen, at syv gerningsmænd blev dræbt under angrebet.

Ifølge hans oplysninger så det ud til, at der var tale om tre koordinerede angreb. De fandt sted samtidigt flere steder i byen.

Imens har vidner sagt, at nogle gerningsmænd kom til spillestedet Le Bataclan, hvor de fleste blev dræbt, i en belgisk indregistreret bil.

Siden har politiet i Belgien ransaget et kvarter i hovedstaden Bruxelles, og adskillige personer meldes anholdt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip