Houthi-milits: Militær mission i Yemen er krigserklæring

En højtstående leder i Yemens militante Houthi-bevægelse siger torsdag, at angreb fra en international koalition ført an af Saudi-Arabien vil betyde, at en krig vil sprede sig til hele Yemen.

- Der er en offensiv i gang i Yemen, og vi vil imødegå den tappert, siger Mohammed al-Bukhaiti til tv-stationen al-Jazeera ifølge Reuters.

- De militære operationer vil trække hele regionen i krig, siger han videre.

Saudi-Arabien indledte sent onsdag aften dansk tid en militær operation i Yemen sammen med 10 andre lande, oplyste den saudiarabiske ambassadør i USA.

- Missionen har til formål at forsvare og støtte den legitime regering i Yemen og forhindre den radikale Houthi-bevægelse i at tage kontrol over landet, sagde ambassadøren ifølge AFP.

De shiamuslimske oprørere har taget kontrol over Yemens hovedstad, Sanaa, og har strammet grebet om havnebyen Aden, hvor præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi tidligere søgte tilflugt.

Saudi-Arabien, Qatar, Kuwait, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater har i en fælles erklæring meddelt, at de "har besluttet at besvare præsident Hadis råb om hjælp til at beskytte Yemen og hans folk fra Houthi-militsens offensiv", skriver AFP.

Den saudiarabiske ambassadør Adel al-Jubeir siger til journalister, at der er tale om en koalition med 10 lande, der inkluderer luftangreb i Yemen mod Houthi-mål.

En amerikansk embedsmand oplyser til Reuters, at Saudi-Arabien og USA koordinerede den militære operation i Yemen på forhånd. Amerikanerne deltager dog ikke direkte i operationen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip