Houthi-milits: Militær mission i Yemen er krigserklæring

En højtstående leder i Yemens militante Houthi-bevægelse siger torsdag, at angreb fra en international koalition ført an af Saudi-Arabien vil betyde, at en krig vil sprede sig til hele Yemen.

- Der er en offensiv i gang i Yemen, og vi vil imødegå den tappert, siger Mohammed al-Bukhaiti til tv-stationen al-Jazeera ifølge Reuters.

- De militære operationer vil trække hele regionen i krig, siger han videre.

Saudi-Arabien indledte sent onsdag aften dansk tid en militær operation i Yemen sammen med 10 andre lande, oplyste den saudiarabiske ambassadør i USA.

- Missionen har til formål at forsvare og støtte den legitime regering i Yemen og forhindre den radikale Houthi-bevægelse i at tage kontrol over landet, sagde ambassadøren ifølge AFP.

De shiamuslimske oprørere har taget kontrol over Yemens hovedstad, Sanaa, og har strammet grebet om havnebyen Aden, hvor præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi tidligere søgte tilflugt.

Saudi-Arabien, Qatar, Kuwait, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater har i en fælles erklæring meddelt, at de "har besluttet at besvare præsident Hadis råb om hjælp til at beskytte Yemen og hans folk fra Houthi-militsens offensiv", skriver AFP.

Den saudiarabiske ambassadør Adel al-Jubeir siger til journalister, at der er tale om en koalition med 10 lande, der inkluderer luftangreb i Yemen mod Houthi-mål.

En amerikansk embedsmand oplyser til Reuters, at Saudi-Arabien og USA koordinerede den militære operation i Yemen på forhånd. Amerikanerne deltager dog ikke direkte i operationen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip