Hovedstaden pumper 40 millioner ud til nye bycykler

1860 nye bycykler vil frem mod næste sommer blive indsat i København. Torsdag aften vedtog Københavns Borgerrepræsentation at bruge 40 millioner kroner på at stille de hundredvis af bycykler til rådighed for danskere og turister.

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) håber på, at de nye cykler kan være med til at nedbringe trængslen i hovedstaden.

- Den nye by- og pendlercykel skal fungere som et fjerde ben i den kollektive trafik sammen med tog, bus og metro, og på den måde skal den være med til at gøre noget ved trængslen i København.

- Det kan kun lade sig gøre, hvis du kan forvente, at der er cykler til rådighed. Når vi nu mangedobler antallet af cykler, forventer jeg da også, at mange flere tager bycyklen til sig i det daglige, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse.

Bycyklerne bliver placeret på de fleste tog- og metrostationer samt øvrige centrale trafikknudepunkter i byen. Derudover bliver cyklerne også opstillet ved centrale punkter i København, hvor der er mange arbejdspladser samt ved øvrige attraktioner i byen.

Københavns Kommune finansierer 855 af i de i alt 1860 cykler. De resterende 1005 cykler finansieres af DSB og Frederiksberg Kommune. De første 250 cykler ventes taget i brug i slutningen af 2014.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip