Hovedstadens hjem får mere varme fra træpiller og halm

Danmarks største kraftvarmeværk, Avedøreværket, tager med en ombygning nu det sidste skridt mod at kunne producere varme baseret 100 procent på træpiller og halm i stedet for kul og gas, oplyser Dong Energy.

- Med beslutningen om at ombygge blok 1 på Avedøreværket bliver vi nu i stand til helt at droppe kul og gas, når vi producerer varme til over 215.000 hjem i Storkøbenhavn.

- Det er et markant skridt i den grønne omstilling, som vi tager på en omkostningseffektiv måde, siger Thomas Dausgaard, koncerndirektør i Dong Energy, i en pressemeddelelse.

Ombygningen af værket er en aftale mellem Vestegnens Kraftvarmeselskab (Veks) og Dong Energy, som betyder, at Avedøreværkets blok 1 fra 2016 og frem til 2033 kan levere grøn varme.

Dermed kan yderligere 65.000 husstande i Storkøbenhavn få varme fra halm og træpiller.

- Først blev blok 2 på Avedøreværket omstillet til 100 procent biomasse, og med den nye aftale vil blok 1 allerede fra slutningen af næste år levere grøn fjernvarme, siger Steen Christiansen, formand for Veks.

El-produktionen på Avedøreværket vil fortsat primært være på kul, oplyser Dong, ligesom værket bevarer muligheden for at producere varme med kul af hensyn til forsyningssikkerheden.

Dong Energy har et mål om, at mindst halvdelen af den el og varme, der kommer fra selskabernes kraftværker i 2020, skal være baseret på bæredygtig biomasse i stedet for kul og gas.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip