HSV-træner om overlevelse: Utrolig præstation under pres

- Det er svært at sætte ord på. Man har en enorm glædesfølelse. Jeg er meget stolt af holdet. Hvad de præsterede, under det pres, er utroligt.

Man forstod Hamburger SV's træner, Bruno Labbadia, da han kort efter slutfløjt blev bedt om at beskrive følelsen af at have ført klubben til endnu en sæson i Bundesligaen.

Hamburger SV måtte nemlig i gennem lidt af et drama, inden klubben for andet år i træk reddede sin bundesliga-eksistens efter en jævnbyrdig playoff-kamp mod nummer tre fra 2. Bundesliga - denne gang Karlsruhe.

Sidstnævnte var på vej i Bundesligaen, indtil HSV's Marcelo Diaz i tillægstiden fremtvang forlænget spilletid med sin scoring direkte på frispark.

I forlængelsen scorede Nicolai Müller sejrsmålet - fem minutter inden holdene ellers måtte have tyet til straffesparkskonkurrence. Dermed vandt HSV 2-1 mandag og sammenlagt 3-2.

- Ingen opgav. Vi gjorde det. Vi er stadig i Bundesligaen. Vi har haft en tung bagage med i hele sæsonen, og det er fantastisk at kunne slippe det hele løs nu, siger Müller.

Målmand René Adler fik også sat sit aftryk på den forlængede spilletid, da han i sidste minut reddede et straffespark. Da behøvede Karlsruhe dog to scoringer for at tage pladsen i Bundesligaen.

- Jeg føler, jeg er blevet tre år ældre i aften. Det var en vanvittig kamp, og alt kunne ske i en kamp som denne. Jeg nåede at tænke, at vi var rykket ned i den næstbedste række, men sagde så til mig selv, "nej, det kommer ikke til at ske".

- Det er utroligt, hvad vi har præsteret i de seneste seks uger. Det er en triumf for holdånden.

Med overlevelsen kan HSV også i næste sæson prale med at være den eneste klub i Tyskland, der har været en del af Bundesligaen i samtlige sæsoner.

Bedre afslutning kunne den hollandske stjernespiller Rafael van der Vaart næppe forestille sig. Han spillede sin sidste kamp for klubben mandag.

- Det er fantastisk for hele klubben. For hele byen, siger hollænderen.

/ritzau/Reuters

.

Dagens Gossip