Huawei og LG bag Googles nye mobiler

Tre tech-giganter går nu sammen for at bryde Apples og Samsungs dominans, når det gælder smartphones.

Tirsdag offentliggjorde amerikanske Google, at selskabet sender hele to nye smartphones på markedet. Nexus 5X og Nexus 6P, der skal produceres af henholdsvis koreanske LG og kinesiske Huawei.

- Det er vigtigt for os, at vi kan levere prisvenlige, højkvalitets smartphones til brugerne over hele verden, siger Sundar Pichai, der står i spidsen for Googles rekonstruerede mobildivision, på et pressemøde ifølge Reuters.

Den LG-producerede telefon, Nexus 5X, kommer med en skærm på 5,2 tommer, mens Huawei-telefonen, Nexus 6P med en skærmstørrelse på 5,7 tommer nærmest er en såkaldt phablet.

Begge telefoner bliver udstyret med den nyeste udgave af Googles mobilstyresystem, Android 6.0 Marshmellow.

Telefonerne kommer, hvad angår specifikationer som for eksempel kamerastørrelse til at matche konkurrenterne, men prismæssigt lægger de sig lige under topmodellerne fra Apple og Samsung.

Den største af de to telefoner, Nexus 6P, kommer således til at koste mellem 5000 og 6000 kroner afhængigt af hukommelse. Begge telefoner udsendes på de store markeder som for eksempel Japan og USA allerede i næste måned, mens Danmark må vente en måned mere.

Med de nye Android-styrede telefoner kan Google opnå samme fordel som Apple, der tjener penge både på sælge hardware, altså telefonerne, og på softwaren, de apps, der skal bruges i telefonerne.

Man regner med at mellem 80 og 85 procent af verdens smartphones benytter Googles styresystem Android, mens Apples iOS kun tegner sig for lidt mere end 10 procent.

Samtidigt med de to smartphones udsender Google også en tablet, Pixel C, der skal tages kampen op med Apples iPad, samt en opdateret udgave af Chromecast, som bruges til at streame tv.

Ud over den opdaterede Chromecast kommer Google også med en særlig udgave, der er dedikeret til musikstreaming.

/ritzau/

 

Dagens Gossip