Hugo Boss forlader McLaren til næste sæson

Det er snart slut med at se Kevin Magnussen i lækre jakkesæt fra Hugo Boss.

Det tyske tøjfirma Hugo Boss er på vej til at bryde samarbejdet med McLarens Formel 1-team. Dermed stopper et af de længste partnerskaber i sporten. Det har varet siden 1981.

Hugo Boss ønsker i stedet at samarbejde med McLarens rivaler fra Mercedes til næste år.

Samtidig stopper Mercedes også med at levere motorer til McLaren - noget som det tyske bilfirma har gjort siden 1995, så to store aftaler ophører efter denne sæson.

- Hugo Boss har for nylig besluttet at samarbejde med Mercedes-Benz på adskillige marketing-projekter, som ikke relaterer sig til Formel 1, siger en talsmand fra McLaren ifølge Reuters og tilføjer:

- Og når det er tilfældet, så ville det være uhensigtsmæssigt for Hugo Boss at fortsætte samarbejdet med en af Mercedes' Formel 1-konkurrenter, selv om partnerskabet tidligere har været succesfuldt og stadig er det.

Mercedes-Benz meddelte i april, at firmaet ville arbejde tættere sammen med Hugo Boss i fremtiden, fordi parterne ville fokusere på fælles internationale aktiviteter.

McLaren skifter næste sæson til Honda-motorer, og det japanske firma ventes at komme med et væsentligt økonomisk bidrag.

I øjeblikket mangler McLaren en hovedsponsor, og det var planen, at teamet ville offentliggøre sådan en, inden 2014-sæsonen begyndte i marts.

Men selv uden en hovedsponsor er McLaren et af de rigeste Formel 1-hold. McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, fortæller, at man endnu ikke har forhandlet færdigt om en ny hovedsponsor.

- Vi er ikke i en position, hvor vi kæmper for at skaffe penge, det ser ganske godt ud. Og når Honda kommer med om bord, så bliver det endnu bedre, siger Boullier.

- Præstationerne i sidste og denne sæson har heller ikke hjulpet, men McLaren har stadig 32 partnere og sponsorer, forklarer franskmanden.

- Vi har faktisk det største budget, vi nogensinde har haft, og det kommer til at stige næste år. Så det er ikke en bekymring, siger han.

Søndag hentede Jenson Button en fjerdeplads i det britiske grandprix i Silverstone, mens Kevin Magnussen opnåede sin anden syvendeplads i træk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip