Hun gik i seng som 32-årig: Næste morgen troede hun, at hun var 15 år igen

En morgen i 2008 stod 32-årige Naomi Jacobs op til en søn og et hjem, hun ikke kunne genkende. Hun troede, at hun var 15 år gammel igen.

- Jeg kunne ikke genkende rummet, soveværelset jeg vågnede op i. Jeg sprang ud af sengen i chok, fortæller Jacobs til BBC.

Det lyder måske ikke dårligt at stå op en tilfældig morgen og føle sig 17 år yngre, men for Naomi Jacobs var det i begyndelsen lidt af et mareridt, som hun har skrevet om i en ny bog.

Den britiske kvinde havde fået et pludseligt og sjældent hukommelsestab, som typisk bliver fremprovokeret af stress. Tilstanden forårsager tab af minder og information i en kortere periode. 

Det sidste Jacobs kunne huske fra før, hun vågnede op den morgen, var den seng, hun delte med sin søster som teenager. At hun pludselig befandt sig i et fremmed hus, fik hende til at tro, at hun stadig drømte. Indtil hun så sig i spejlet på badeværelset.

Den 15-årige pige fanget i en 32-årig kvindes krop kunne godt huske, hvordan man kører bil og lignende ting, som man udfører automatisk, men hun huskede intet fra sit personlige liv. Intet om bryllupper, dødsfald eller fødslen af sin søn, Leo.

- Jeg var i chok - total chok, fortæller hun om det øjeblik, hvor hun så sin søn på 10 år.

- Alt fra angst til glæde over at se dette barn, som jeg overhovedet ikke kunne huske at have født, men vidste, at jeg havde født, fordi han lignede mig så meget, til frygten over at have ansvar for sådan et lille barn. Jeg var overbevist om, at jeg ville falde i søvn den aften og vågne op i 1992 næste morgen. Det var ikke ægte for mig, det der foregik, siger hun til BBC.

Dertil var den teknologiske udvikling en stor udfordring. Smartphones og digitale fjernsyn, hvor billedet er ganske anderledes, var en helt ny verden for hende, som hun havde svært ved at vænne sig til.

I dag ser Naomi Jacobs positivt på oplevelsen. Hun føler sig privilegeret over at have fået lov til at se sit liv som 32-årig gennem en 15-årigs øjne, fordi det gav hende perspektiv på tilværelsen og mulighed for at justere på livet.

Hele historien kan læses i bogen 'Forgotton Girl', som Naomi Jacobs har skrevet om den vilde oplevelse.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip