Hun graver et råt æg ned i potten - dine planter vil takke dig for dette trick

Ane Sørensen

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

En god jord er vigtig, hvis dine planter skal vokse og trives. Der er utroligt mange metoder til at give din jord ekstra næring - flere af dem endda helt uden at bruge kemikalier.

Der findes nemlig mange naturlige ting, du kan bruge til at gøde dine planter med - det er både nemt og billigt.

DIY Everywhere har samlet en række af dem.

Læs mere: Hun borer kæmpe huller i slidte paller - 5 måneder efter er de helt forvandlet

Æg.
Et råt æg skulle efter sigende få din plante til at blomstre. Når du putter jord i potten, skal du bare lægge et enkelt råt æg i bunden af den. Med tiden vil ægget blive nedbrudt og fungere som en naturlig gødning for planten.

Blade.
Hvis du lader visne blade nedbryde over dine planter i haven vinteren over, skulle det efter sigende give jorden næringsstoffer, som klæder den på til den næste sæson.

Bananskræl.
Bananer indeholder en række næringsstoffer fx. kalium, svovl, calcium og magnesium. Disse stoffer kan efter sigende være med til sikre en sund vækst for dine planter. Den mest effektive måde at bruge bananskrællen skulle være at skære den i små stykker, så den hurtigere bliver nedbrudt.

Læs mere: Han smider et æg og en banan i jorden - tricket vil redde dit forår

Aske.
Hvis du strør aske over jorden skulle det efter sigende få ph-værdien til at stige og dermed øge sandsynligheden for, at din plante bliver frisk.

Epsom-salt.
Epsom-salt siges at være godt for jorden. En lav ph-værdi er som regel en indikator for, at der er en ubalance af magnesium. For at øge jordens ph-værdi, skulle man kunne fortynde epsom-salt med vand og sprøjte det på planterne.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler: