Hun passer sin mor og to yngre søskende - og hun er kun 8 år gammel

Efter familien har spist, så rydder Lili Kirtin-Grossman bordet, varmer to flasker med mælk og fylder vaskemaskinen. Derefter tager hun sin to-årige søster Kaya og tre-årige bror Tyler ovenpå, hvor de får mad og nattøj på, fortæller Mirror.

En scene, som mange mødre kan genkende. Men her er der den lille detalje, at Lili ikke er mor. Hun er en 8-årig pige, som tager sig af hele familien. 

Hendes mor, Sarah, har skoliose, som gør, at hendes rygsøjle er skæv. Hun er nødt til at gå med stok og spise smertestillende medicin. Ydermere, så lider hun af bipolar, som gør hende maniodepressiv. 

Læs også: Hund og hans handicappede, bedste ven vinder juridisk kamp om at gå i skole sammen

Lili er hjemmehjælper for sin egen familie, og det skønnes, at der i England og Wales findes 180.000 hjemmehjælpere under 18 år i egen familie.

- Jeg har altid gjort meget for at hjælpe mor. Jeg bliver vækket omkring kl 7.00. Normalt er jeg lidt træt, men jeg får tøj på, og hjælper Kaya ud af sin seng, da vi deler værelse. Så tager jeg hende med ned, og giver hende morgenmad og laver te til min mor,- fortæller Lili.

Hvis hendes mor har en af sine dårlige dage, så skal Lili hjælpe hende i tøjet, hvorefter moren vækker Tyler. 

Når de allesammen har fået tøj og tasker på, så tager de i skole. 

Læs også: Politiet opdagede hendes beskeder til selvmordstruet dreng - så anholdte de hende for mord

Lili fortæller, at hun aldrig er blevet drillet med sit store ansvar derhjemme, og flere af hendes venner beundrer hende for at være mere voksen. Men det er stadig ikke uden omkostninger. 

- Jeg kan godt blive lidt misundelig på andre børn, når jeg kommer hjem til dem og deres mødre henter kiks og og småkager, når vi ser tv. Det er sjældent, jeg har venner med hjem, for mor kan ikke klare at have for mange børn i hjemmet,- fortæller Lili. 

Om aftenen hjælper Lili også med at lave aftensmad. Hun kan lave kartoffelmos, tærter og spaghetti selv, og hun har lært at bruge en køkkenkniv. Hendes mor er dog altid i nærheden til at holde øje. 

Læs også: Dødssyge børn får ikke hjælp: René kæmpede for at få en værdig afsked med lille Nord

De fleste dagligvarer bliver leveret, men ofte må Lili smutter i supermarkedet. Her er hun vant til, at de spørger efter hendes mor, men så siger hun bare, at hendes mor venter udenfor. 

- Jeg har konstant skyldfølelse over, at Lili hjælper mig og de andre børn så meget, men hun er en udadvendt og dejlig pige, så vi får det bedste ud af situationen,- fortæller Lilis mor, Sarah.

Sarah er dog bange for, at Lili en dag vokser op og vil bebrejde hende, så hun spørger hende ofte, om hun hellere vil være som de andre børn. Men dertil svarer Lili, at hun ingen andre steder vil være, da dette jo er hendes hjem.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip