Hundeeksperter afslører: 7 måder din hund prøver at sige 'jeg elsker dig' på

Blikket fra et par runde og altopslugende hundeøjne møder dig, da du efter en lang arbejdsdag træder ind ad døren til dit hjem.

Sikke dog en varm velkomst, tænker du og klapper din trofaste ven på fire ben, der lader til at være begejstret for gensynet med dig.

- Du er en god hund, siger du og fylder skålen med foder til den pelsklædte skabning, der i synet med måltidet lader til at glemme alt om dig og din eksistens.

En sådan oplevelse kan få de fleste hundeejere til at stille sig selv følgende spørgsmål: Elsker min hund mig i virkeligheden – eller er den bare flink ved mig, fordi jeg fodrer den?

Den engelske avis Metro har søgt hjælp til at besvare spørgsmålet ved at tage kontakt til to hundeeksperter, og de har fundet frem til syv tegn på, at din hund faktisk - sådan helt oprigtigt - elsker dig. 

1. De vil gerne putte med dig
De fleste mennesker holder af at få en krammer af deres kære, men det er ikke tilfældet for hunde, som faktisk tager skade af menneskers nærkontakt.

Sådan lød det opsigtsvækkende resultat i en ny undersøgelse, hvor det fremgik, at hunde bliver stressede af at blive krammet.

Derimod vil de fleste hunde elske at putte med dig, hvis du altså ikke tager armene rundt om dem for at kramme.

Læs også: Forskere slår fast: Derfor må du aldrig kramme din hund

- Hunde bryder sig ikke om at få et stort bjørneknus, hvor du lægger armene om dem, da de på den måde føler, at de ikke kan stikke af, fortælle hundeekspert Stan Rowlinson.

2. De gaber i dit selskab
De fleste vil nok få følelsen af at være en social fiasko og halvtør fætter, hvis andre mennesker begynder at gabe i deres selskab.

En gabende hund er dog et godt tegn for enhver hundeejer, forklarer Stan Rowlinson.

- Hvis hunden begynder at gabe, når vi mennesker gaber, så har de empati med os, siger hundeeksperten til den engelske avis.

Han forklarer, at en hund med åben mund viser, at den føler sig tæt forbundet med ejeren.

- En glad hund vil have en løs mund, ikke en stram mund, og så vil tungen være ude, siger Rosie Barclay, der er den anden ekspert i den engelske artikel.

3. De vil glo på dig
Et stirrende blik fra din hund er et godt tegn, hvis man skal tro en undersøgelse, der blev bragt i det anderkendte tidsskrift Science.

Forskere har fundet ud af, at at hvis man stirrer sin hund dybt ind i øjnene vil det frigive kærlighedshormonet oxytocin hos både mennesket og dyret.

- Øjenkontakt er en stor booster af selvtilliden hos din hund. Hunde, der virkelig respekterer dig, vil holde øjenkontakten, siger Stan Rowlinson.

4. En logrende hale
Dette punkt kommer næppe som en stor overraskelse, men er alligevel værd at få med, da man sidste år fandt ud af, at en logrende hale ikke altid er ensbetydende med en glad hund.

Humøret afspejler sig nemlig i halens retning, når hunden logerer, lød forklaringen.

Hvis halen logrer mod højre, så er der sandsynligvis tale om en glad hund, hvorimod det kan være et udtryk for nervøsitet, hvis hunden logrer med halen mod venstre. Hmmm...

5. De flipper ikke ud, når du forlader dem
Det er faktisk et godt tegn, hvis din hund er ganske rolig, når du forlader den om morgenen for at tage på arbejde.

- Hunde får separationsangst, hvis du går og de ikke ved, om du kommer tilbage, siger Stan Rowlinson og fortsætter:

- Hvis de virkelig stoler på dig, så vil de være rolige, når du går. De er klar over, at du kommer igen.

6. De bliver glade, når du kommer tilbage
Selvom din hund er rolig, når du forlader den, så vil den være tæt på elektrisk af lykke, når du kommer hjem igen.

- Når du kommer tilbage, vil hunden være lykkelig for at se dig, og den vil logre med hele kroppen. Der er noget galt, hvis hunden ignorerer dig, forklarer den ene hundeekspert.

7. De kan ikke få nok
Hvis din hund bliver ved med at søge hen mod dig for at lave ting og være ved din side, så betyder det, at den synes, at du er fantastisk godt selskab.

- Hvis de hygger sig med at bruge tid med dig, så vil de komme tilbage efter mere. Det er så ganske simpelt, siger Rosie Barclay til den engelske avis. 

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip