Hunden Henry døde i hedebølgen: Nu advarer ejeren andre

Den fireårige franske bulldog Henry døde onsdag morgen. Mindre end 12 timer tidligere havde hundens ejer, Courtney Rodgers, gået tur med ham.

Trods en række forholdsregler mod heden endte det tragisk. Det fortæller den knuste 18-årige ejer i et Facebook-opslag, hvor hun advarer andre hundeejere mod at begå samme fejl.

Onsdag var en varm dag i England. Derfor ventede hun og hendes mor med at tage sine to hunde med på gåtur til omkring klokken 18 lokal tid, hvor temperaturen var faldet.

Desuden tog de en flaske vand med og mærkede endda på fortovet for at se, om temperaturen var for varm for hundenes poter, skriver Courtney Rodgers.

Kort efter begyndte den fireårige franske bulldog dog at hive efter vejret. Det er der som sådan ikke noget usædvanligt i, da netop denne hunderace ofte trækker vejret tungt. Men Henrys vejrtrækning blev hurtigt mere og mere anstrengt.

Læs også: Pas på: Dette kan hurtigt ske med hundens poter, hvis du ikke er opmærksom om sommeren

- Og han lagde sig ned i enhver skygge, han kunne finde og nægtede at flytte sig, lyder det fra den ulykkelige, 18-årige ejer.

De ringede til et familiemedlem, som kom og hentede dem. For at køle Henry ned, sprøjtede de vand på ham med en vandslange og kom kolde omslag på ham, før de tog ham med til dyrlægen.

Her fik hunden det stadig dårligere, fik krampeanfald og døde.

Læs også: Hund efterladt alene i bil på varm sommerdag - ejeren havde hængt en seddel i ruden til forbipasserende

- Jeg kan ikke bringe Henry tilbage. Capone har mistet sin lillebror og sørger i øjeblikket ligesom vi andre. Men dette opslag kan advare og potentielt redde andre hunde og redde andre familier fra at opleve, det vi gør, lyder det fra Courtney Rodgers.

Hendes opslag er i skrivende stund delt næsten 20.000 gange.

*Important For All Dog Owners* Since yesterday was such a glorious day, with the heat tipping at 30 degrees at one...

Posted by Courtney Rogers on Wednesday, July 20, 2016

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip