Hunden skulle bare ud for at tisse – endte med at få flot placering i halvmarathon

En af de daglige forpligtelser ved at have en hund er de daglige lufteture, hvor ens pelsklædt ven får mulighed for at labbe frisk luft i sig og få motion i poterne.

Disse gåture er sunde for både mennesker og dyr, men af og til forfalder ejermanden til den letteste løsning – den, hvor man kortvarigt lader hunden bevæge sig alene ud i haven for at løfte det ene ben og træde kortvarigt af på naturens vegne.

I weekenden udviklede sådan en tissetur sig til en ægte mandfolkepræstation.

En amerikansk kvinde ved navn April Hamlin åbnede forleden hoveddøren til sit hjem i byen Elkmont i delstaten Alabama, så hunden Ludivine kunne komme ud og slå i gul streg i græsset foran huset.

Tisseturen udviklede sig til abestreger - hunden tog nemlig de fire ben på nakken og løb sig til en flot 7. plads i et halvmarathon.

Læs også: Familie på skiferie finder lille gris, der sidder uhjælpeligt fast i sneen - smugler dyret forbi receptionisten

Ludivine har tidligere hygget sig gevaldigt på flere strejfeture omkring i byen, men forleden gik der bogstaveligt talt sport i afstikkeren, der tog sin begyndelse, da den to-årige blodhund sneg sig ud af baghaven.

Kort efter var den brunlige hund at finde ved startlinjen på et lokalt halvmarathon. Det skriver engelske Metro.

Da startskuddet gik, kunne de tobenede løbere se hunden forsvinde ud i horisonten.

Trods kondisko og drikkedunk måtte de fleste af de 'rigtige' løbere se sig slået af hunden, der klarede de lidt over 21 kilometer på 1 time og 33 minutter.

På den rigtige side af målstregen lod Ludivine sig hylde af det talstærke publikum, der klappede i hænderne af hundens flotte syvende plads.

April Hamlin blev først klar over Ludivines bedrift, da hun fik en MMS-besked på mobilen.

På det tilsendte fotograf så hun, at hunden stolt sad med en medalje om halsen.

- Min første reaktion var, at jeg var flov og bange for, at hun havde løbet i vejen for de andre deltagere, siger April Hamlin.

Løberen Jim Clemens var en af de få, der fik en bedre tid end hunden – han blev nummer fire.

Han har forklaret, at Ludivine af og til lod sig distrahere på løberuten, hvor den flere gange blevet set boltre sig i vandløb og luske rundt i andre folks haver.

En død hare på vejen skulle også undersøges, og mon ikke Ludivine var kommet på præmiepodiet med et mere klart fokus under løbet...

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Ludivine's grand entrance to half marathon running!

Posted by Elkmont Half Marathon - The Trackless Train Trek on Monday, January 18, 2016

- Hver gang jeg troede, hun var droppet ud af løbet og taget hjem, så halede hun ind på mig igen. Hun løb forbi mig og op til de to forreste løbere, siger Jim Clemens.

Selve kraftpræstationen overrasker Ludivines ejer.

- Jeg kan ikke tro, at hun løb et helt halvmarathon, da hun normalt er ret doven, siger April Hamlin til Canadian Runner.

 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip