Hundeøvelse afslører hashsmugler i Nuuk

En mand er onsdag ved Grønlands Landsret blevet idømt anbringelse i anstalt i tre år for indsmugling og salg af hash i Grønland.

Foruden anbringelse i anstalt besluttede landsretten, at hans fortjeneste på godt 2,7 millioner kroner ligesom 1,25 kilo hash skal konfiskeres. Desuden skal manden betale sagens omkostninger.

Manden blev afsløret ved noget af en tilfældighed.

I juni sidste år holdt Skattestyrelsens hundeførere øvelse med deres hunde på havnen i Nuuk. Under øvelsen fik en af hundene færten af hashen, hvorefter politiet blev tilkaldt.

I retten erkendte manden, at han i en periode på mere end fire år har indsmuglet og solgt hash i Grønland, og landsretten lægger til grund, at han i den periode har solgt mere end ni kilo.

- Foranstaltningen på tre års anstaltsanbringelse ligger i den tungere ende af skalaen, udtaler anklagerfuldmægtig Henrik Prien-Larsen i en pressemeddelelse.

- Landsretten tiltrådte påstanden med henvisning til blandt andet at indsmuglingen og salget havde foregået over en længere periode; at der var tale om et stort kvantum hash; at den domfældte havde opnået stor økonomisk gevinst og at forbrydelsen var af organiseret karakter.

Onsdagens dom er en stadfæstelse af den dom som Sermersooq kredsret tidligere har idømt manden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip