Hundredvis af narkomaner flygter fra tvangsbehandling

Flere end 400 vietnamesiske stofmisbrugere er undsluppet fra et rehabiliteringscenter, hvor de var indlagt for at modtage tvangsbehandling, siger en lokal embedsmand til nyhedsbureauet AFP.

Mange af de flygtede fægtede med pinde, da de brød fri fra centret nær havnebyen Haiphong i det nordøstlige Vietnam sent søndag.

- Flere end 400 indsatte flygtede efter at have brudt døren op. De truede vagterne med pinde, siger Nguyen Huy Hoang, en lokal embedsmand fra Thuy Nguyen-distriktet, hvor centret ligger.

Politiet fandt umiddelbart efter flugten nogle af narkomanerne i deres hjem, mens omtrent 30 andre frivilligt vendte tilbage til behandlingscentret.

- Politiet leder efter dem, der stadig er på fri fod, siger Nguyen Huy Hoang.

Den kommunistiske regering i Vietnam håndhæver en obligatorisk behandling mod landets anslåede 140.000 narkomaner.

Misbrugerne skal gennemgå toårige perioder med "rehabilitering", i hvad regeringen betegner som et forsøg på at bekæmpe et stigende forbrug af narkotika - særligt blandt landets unge.

Behandlingsperioden på Gia Minh-centret, hvorfra de 400 narkomaner stak af, blev for nylig forlænget til tre år. Hertil kommer, at centret for nylig reducerede mængden ​af ​penge, der bruges på mad, hvilket har fået narkomanerne til at brokke sig.

Menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch har fordømt forholdene i Vietnams rehabiliteringscentre, og en FN-ekspert har anbefalet, at de lukkes.

Human Rights Watch siger, at centrene snarere bør betegnes som arbejdslejre, hvor indsatte ikke får ordentlig sundhedspleje og ofte er udsat for fysisk vold.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip