Hundredvis af sørgende ærer død oppositionspolitiker

Flere hundrede russere står tirsdag formiddag i kø for at ære den russiske oppositionsleder Boris Nemtsov, der blev dræbt fredag nat af fire skud i ryggen ikke langt fra Kreml i Moskva.

De sørgende bærer røde liljer og står i kø for at komme ind og se Nemtsov, der ligger lit de parade i Andrej Sakharov-centret for menneskerettigheder i Moskva, inden han begraves på Troekurovskoje-kirkegården senere tirsdag.

Nemtsovs kæreste, Anna Duritskaja, var sammen med ham, da han fredag aften blev skudt og dræbt på en bro i det centrale Moskva. Skuddene blev angiveligt affyret fra en forbipasserende bil.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, afviser, at præsidenten var involveret i nedskydningen. Men Nemtsovs venner siger, at han var offer for en atmosfære af had, der blev pisket op mod alle, der er imod præsidenten.

Som en gestus fra Kreml deltager vicepremierminister Arkadij Dvorkovich i mindehøjtideligheden, hvor Nemtsovs åbne kiste står. Vicepremierministeren bærer en buket med røde blomster.

De fleste af de sørgende er inkarnerede liberalister, der føler sig dybt ramt af mordet på Nemtsov, men de repræsenterer kun et mindretal i befolkningen, skriver Reuters.

Ifølge meningsmålinger støtter de fleste russere fortsat Putin trods den faldende rubel og internationale sanktioner som følge af landets rolle i det østlige Ukraine, som prorussiske separatister kontrollere dele af.

- Han (Nemtsov red.) var vores håb, siger Tatjana, en pensionist, der står i kø for at vise sin respekt.

- Jeg føler, at Putin dræbte mig, den dag han døde. Det seneste år har været fuld af lidelse, siger hun videre.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip