Hurtig indsats og godt samarbejde redder ansats liv hos Isover i Vamdrup

04/11/2012 09:08

Elo Christoffersen

Nyheder

Mest læste i dag

Hurtig indsats og godt samarbejde reddede tirsdag morgen et menneskeliv. Redningsarbejdet udspillede sig på isoleringsfabrikken, Isover i Vamdrup, da en medarbejder, pludselig blev ramt af en blodprop i hjertet. Det skriver Vamdrup Netavis.

I første omgang kom medarbejdere på fabrikken med kursus i førstehjælp til og påbegyndte almindelig hjertemassage. De blev dog hurtigt afløst af medarbejdere med kursus i livredende førstehjælp og i brugen af den hjertestarter, som er placeret i virksomheden. Genoplivningen fortsattes herefter med stød.

Men allerede, da den pågældende medarbejder faldt om, blev der slået alarm via 112. Alarmen indløb klokken 8.10. Det betød, at der straks blev afsendt nødbehandlere af sted lokalt fra brandvæsenet i Vamdrup og en ambulance fra Falck i Kolding.

Nødbehandlerne var hurtigt fremme. De foretog straks udsugning og det der kaldes ventilering af den nødstedte medarbejder. Samtidig fortsattes der med stødene. Og pludselig kunne der igen konstateres svag puls og hjerteslag hos den nødstedte.

Da ambulancen fra Falck Kolding nåede frem, tog ambulancefolkene over i den videre behandling, og den ramte medarbejder blev under udrykning kørt direkte til Odense Universitets Hospital:

Fabrikschef Jesper Knudsen fra Isover, kunne fredag aften fortælle til Vamdrup Netavis, at han netop havde modtaget besked fra hospitalet om, at medarbejderen - efter omstændighederne – havde det godt og var i bedring:

- Jeg overværende selv hele redningsaktionen, og jeg er meget stolt glad over, at det hele lykkedes. Det understreger, at det er vigtigt at have et velfungerende internt beskedskab i virksomheden, når uheldet er ude, siger fabrikschefen.

Fabrikschefen benytter også lejligheden til at uddele ros til nødbehandlerne fra brandvæsnet for hurtig og professionel arbejde i samarbejde med virksomhedens eget beredskab:

- Vi har gennem et godt samarbejde reddet et menneske liv, og det har vi virkelig grund til at være stolte af, føjer Jesper Knudsen til.