Hurtigløber savner den danske kontramaskine

Blot fem danske mål på kontrastød mod Serbien i onsdags var slet ikke nok i en kamp, hvor både forsvaret og målvogteren ellers leverede en stærk præstation.

Det er der bred enighed om i den danske VM-trup, hvor man leder efter det stærke kontraspil, der skabte ægte hvirvelvindshåndbold ved EM sidste år.

- Vi vil gerne spille fuld fart frem med masser af tjubang. Det har vi glemt lidt hernede, synes jeg desværre, siger Ann Grete Nørgaard.

Fløjspilleren med det hurtige antrit har en af sine største forcer netop i kontraspillet, men det så man ikke meget af mod Serbien.

- Vi har haft fokus på forsvaret, så det er et spørgsmål om at finde den rigtige balance mellem at dække rigtig godt op og så stadigvæk løbe, som vi gjorde sidste år.

- Jeg vil gerne have noget mere tjubang, men det må helst ikke blive på bekostning af forsvaret. Vi havde et klasseforsvar mod Serbien, men vi skulle have lavet fem mål mere på kontra.

- Når man fokuserer på det ene, giver man lidt køb på det andet. Men Serbien må gerne score to mål mere, hvis vi samtidig kan lave fem, siger hun.

Danmark tabte 22-23 til Serbien onsdag aften. Resultatet, da de to hold mødtes ved EM sidste år, blev 26-29, og det fortæller måske meget præcist, hvilken udvikling, det danske hold har været igennem.

- Vi lukkede næsten 30 mål ind i snit ved EM sidste år, og det er i det lange løb selvfølgelig for meget. Men skal altså også selv huske at lave nogle flere "basser", siger Ann Grete Nørgaard.

Danmark møder Brasilien i aften i en kamp, der gælder førstepladsen i den indledende gruppe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip