Husejer skal fjerne græsplæne fra strandområde

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

En husejer fra Aarhus har mærket myndighedernes hårde kurs, når det gælder beskyttelse af strandlinjen.

Han skal nemlig fjerne en græsplæne og lidt jord, som han har kørt ud på sin sommerhusgrund ved Skæring Strand nord for Aarhus.

Vestre Landsret har givet Natur-og Miljøklagenævnet medhold i, at der er tale om en terrænregulering og beplantning, der er i strid med naturbeskyttelsesloven, og grunden skal nu føres tilbage til den tidligere naturlige tilstand.

Husejeren købte et gammelt, forfaldent sommerhus i 2011 af en ældre kvinde, der ikke længere magtede at holde hus og have.

Haven var voldsomt overgroet, og i forbindelse med, at der skulle bygges et nyt hus på grunden og anlægges kloak, blev den gamle have ryddet.

Efter byggeriet planerede husejeren grunden og lagde rullegræs ud på hele arealet.

Men den går ikke. Strandbeskyttelseslinjen går cirka 30 meter ind på grunden og omfatter 570 kvadratmeter af den nye have.

En nabo klagede; Aarhus kommune gik ind i sagen og pålagde husejeren at fjerne rullegræsset og genskabe den naturlige tilstand på området.

Husejeren klagede derefter til Natur-og Miljøklagenævnet, idet han mente, at der var tale om renovering af en eksisterende have.

Begrebet ”have” er ikke fast defineret i naturbeskyttelsesloven, men klagenævnet mente alligevel, at de yderste 570 kvadratmeter ikke havde været have, men derimod et naturområde, der nu er blevet reguleret.

Husejeren har beregnet, at det vil koste ham 100.000 kroner at retablere strandområdet – og oveni den udgift skal han betale sagens omkostninger til Natur-og Miljøklagenævnet med 56.000 kroner. Hertil kommer udgifterne til egen advokat.

/ritzau/