Husker du elefanten, der græd da den blev befriet? Der er dårlige nyheder om han-elefanten Raju

Ronja Ryde

|

02/09/2014

Dagens topnyheder

Den 50-årige han-elefant Raju rørte vores hjerter for halvanden måned siden, da han blev befriet efter et helt liv i lænket fangenskab.

Billederne af det store dyrs frigørelse gik verden rundt, fordi det til forveksling så ud som om, han fældede en tåre, da frivillige fra organisationen Wildlife SOS skar ham fri af lænkerne, som havde gnavet sig langt ind i benene på ham.

Men trods den massive medieomtale om befrielsen, har elefantens retmæssige ejere nu lagt sag an mod Wildlife SOS. Siden starten af juli har Raju boet i et elefant-reservat sammen med fem hun-elefanter, der ligesom ham er blevet løsladt efter mange års fangenskab.

Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Elefant får fjernet smertefulde lænker efter 50 år - og græder af glæde

- Vi er helt knuste over, at efter alt det, han har været igennem, skal vi stadig kæmpe for Rajus frihed. Hans ejer argumenterer med, at Raju er hans ejendom, som skal leveres tilbage, så han fortsat kan bruge ham, siger Kartick Satyanarayan, som er grundlægger af Wildlife SOS.

- Vi håber, at retten kan se det fornuftige i, at det aldrig må ske, for Raju blev behandlet og tortureret så frygteligt ondskabsfuldt i første omgang, og manden, der kræver ham tilbage, har ingen lovmæssig ret til det under indisk lovgivning, fortsætter Kartick Satyanarayan.

LÆS OGSÅ: Teenagepiger puttede killing i mikroovnen for sjov: Nu har de fået deres straf

Sagen skal allerede for retten i Allahabad på torsdag den 4. september.

- Vi har tænkt os at kæmpe med næb og kløer for, at dette ikke kommer til at ske. Vi går til højesteretten om nødvendigt, siger Wildlife SOS-grundlæggeren.

LÆS OGSÅ: Raju den grædende elefant har fået en kæreste

50-årige Raju har ifølge Wildlife SOS levet i fangenskab, siden han var en lille unge, hvor han blev lagt i lænker. Han har skiftet ejer 27 gange, og er hovedsageligt blevet brugt til at tigge om penge og til at give rideture til turister.

- Hans tilstand var helt forfærdelig, da vi nåede frem til ham. Han havde ikke fået ordentlig mad, og turister var begyndt at fodre ham med slik. Han sultede og var så udmattet, at han var begyndt at spise papir og plastik, fortæller Kartick Satyanarayan.

Da Raju blev befriet i juli, tog det redderne tre kvarter at skære ham fri af lænkerne, som havde boret sig ind i hans ellers tykke elefanthud.

Se billeder af Rajus befrielse og hans efterfølgende lænkefri liv, hér: