Husker du? Markante citater fra sportens verden i 2014

Fodbold:

Cristiano Ronaldo var tæt på tårer, da han i januar blev kåret som verdens bedste spiller og fik prisen Ballon d'Or 2013.

- Ord kan ikke beskrive dette øjeblik. Jeg er meget rørt.

Real Madrid-spilleren fortsatte med at sætte rekorder med sine mange scoringer i 2014 og er favorit til at genvinde titlen. Det er den tyske verdensmester Thomas Müller ikke enig i.

- Det vil næsten være kedeligt, hvis Cristiano Ronaldo tager titlen. Så burde man måske stille spørgsmålstegn ved valget, og så kunne man lige så godt sende titlen til ham med posten.

Zlatan Ibrahimovic blev for niende gang kåret som årets spiller i Sverige.

- Hvad siger du efter ni guldbolde? Jeg tror ikke, der er så meget at sige. Det taler vel for sig selv.

---- ---- ---- ----

Brøndbys Frederik Holst efter 0-3-nederlag til Hobro - Brøndbys andet nederlag til oprykkerne i sæsonen.

- Jeg har ikke ord for det her. Det er så ringe, at et hold som Brøndby kommer over for anden gang og taber ude i en skov. Hold kæft, hvor er det dårligt mand!---- ---- ---- ----

Brasiliens anfører, David Luiz, efter Brasiliens 1-7-nederlag til Tyskland i VM-semifinalen.

- Undskyld til alle, undskyld til hele det brasilianske folk. Jeg ønskede bare at se mine landsmænd smile. Alle ved, hvor vigtigt det er for mig, at alle brasilianere er glade for vores fodbold.

Brasiliens Dani Alves (der sad på bænken i samme kamp om de seks minutter fra det 23. til 29. minut, hvor Tyskland scorede fire mål og gik fra 1-0 til 5-0):

- Det er et af den slags mareridt, man kan komme ud for i fodbold. Jeg har aldrig oplevet tidligere, at et hold, der er så velorganiseret og komplet på alle områder, lukker fire mål ind på seks minutter. I løbet af mine 31 år har jeg aldrig set seks minutter, der er så uforklarlige.

Landstræner Joachim Löw var euforisk, da Mario Götze i den forlængede spilletid i finalen mod Argentina havde sikret VM-titlen til Tyskland.

- Götze er en vidunderdreng, han er et mirakel, der kan spille flere positioner. Han er typen, der kan komme ind og afgøre kampen, og det gjorde han i dag.

Luis Suarez' undskyldning efter VM-bid mod italieneren Giorgio Chiellini, der kostede Uruguay-angriberen resten af turneringen og udløste karantæne i fire måneder.

- Jeg mistede balancen med åben mund. Derfor faldt jeg ned over Chiellini, og min mund ramte hans skulder. Jeg fik et slag i ansigtet og stærke smerter i tænderne. Det var ikke noget bid.

---- ---- ---- ----

Den hjemvendte Christian Poulsen sendte for anden gang i karrieren en modstander i gulvet med en mavepumper, da han for første gang efter comebacket i dansk fodbold startede inde for FCK:

- Jeg kan kun sige, at når man går på banen, så er det en kamp. Man vil det så meget, og så kan man komme til at gå over stregen. Jeg må have været overtændt.

---- ---- ---- ----

Den engelske fodboldekspert og tidligere angriber Gary Lineker var i sit sarkastiske lune på Twitter, da Nicklas Bendtner havde afsluttet 10 måneders måltørke med to Europa League-mål for Wolfsburg.

- Nicklas Bendtner har scoret to gange i overtiden. Det er ikke en joke. Jeg gentager, det er ikke en joke.

Men efter sejrsbadet var Bendtner hurtig på svarknappen.

- Flot tweet, min ven. Godt gået. Jeg gentager, godt gået.

Hvorefter Lineker anerkendte Bendtner.

---- ---- ---- ----

Efter 0-1-nederlaget hjemme til Portugal i oktober sagde landstræner Morten Olsen blandt andet følgende om Christian Eriksen:

- Efter så mange landskampe skal han kunne tage fat i bolden og være med til at styre kampen. Det har han ikke kunnet. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne stå for den kritik, og det gør han også.

- Det er en brutal verden, ellers må du spille på et andet plan. Det er ikke Ajax mere, det er ikke udvikling.

- Bundniveauet skal være højere. Det er ikke nok at lave en eller to gode detaljer. Han skal være med til at styre kampen. Blandt andet derfor kommer vi ikke til chancer.

DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, til Politiken:

- Det er helt afgørende - spritafgørende - at vi kvalificerer os til EM. Det er vi nødt til. Med det potentiale, de muligheder, vi har, skal vi kvalificere os.

Claus Bretton-Meyer om mulig fyring af Morten Olsen:

- Det er ikke utænkeligt at fyre nogen. Jeg kan blive fyret med dags varsel, så det er ikke utænkeligt for nogen.

---- ---- ---- ----

Tennis:

Caroline Wozniacki efter nederlaget på 3-6, 3-6 i US Open-finalen til Serena Williams:

- Du er en utrolig veninde og skylder uden tvivl drinks senere.

Caroline Wozniacki om frieriet fra golfstjernen Rory McIlroy på årets første dag:

- Godt nytår alle sammen. Rory og jeg begyndte 2014 med et brag!.....Jeg sagde JA!!!!

Caroline Wozniacki senere på året, da McIlroy slog op med hende, efter parret havde sendt bryllupsinvitationer ud:

- Jeg var chokeret. Jeg tænkte, jeg i det mindste ville få det ansigt til ansigt. Men der var intet. Bare en telefonsamtale, og så hørte jeg ikke fra ham igen. Jeg tror ikke, man kan forberede sig på sådan en situation, og jeg var i en chokfase i et stykke tid.

Rory McIlroy om samme emne:

- Problemet er mit. Det at sende bryllupsinvitationer ud i weekenden fik mig til at indse, at jeg ikke var klar til alt det, et ægteskab indebærer.

---- ---- ---- ----

Formel 1:

Kevin Magnussen, da han i sit første Formel 1-grandprix hentede en andenplads i Melbourne:

- Det er den bedste dag i mit liv, og jeg er ikke i tvivl om, at der kommer endnu bedre dage i fremtiden.

Samme Magnussen, da det efter lang tids spekulation stod klart, at han ikke får et af de to McLaren-sæder i 2015:

- Jeg vil ikke kommentere på, om jeg er enig eller ej. I kan sikkert godt gætte jer til svaret. Jeg tror rigtig meget på mig selv, og jeg synes jo selv, at jeg er det bedste, der kan ske for ethvert Formel 1-team.

---- ---- ---- ----

Cykling:

Alberto Contador udtrykte medfølelse, da hans formodet værste konkurrent til Tour de France-sejren, Chris Froome, styrtede og udgik:

- Naturligvis er jeg ked af det på hans vegne, for det kræver mange måneders forberedelse at blive klar til Touren både fysisk og psykisk. Jeg vil hellere miste et minut eller mere end at styrte.

Fem dage senere styrtede Contador selv og udgik.

Sportsdirektør Brian Holm afviste, at det kun var favoritternes uheld, der siden gjorde Vincenzo Nibali til Tour de France-vinder:

- Nibali vandt, fordi han var den bedste. Det vil være nederdrægtigt at komme med den teori, at han vandt, fordi de andre styrtede.

---- ---- ---- ----

Badminton:

Jan Ø. Jørgensen efter at have trukket sig med en skade fra VM-1/8-finalen i Ballerup:

- Lige nu vil jeg bare gerne hjem.

Skaden gjorde ondt på både krop og sjæl:

- Jeg kan ikke gøre så meget ved det nu. Det er bare badminton. Men når man fylder næsten alle døgnets 24 timer med at forbedre sig og forsøge at nå til tops, så ... Det er ikke hele min verden, der er faldet sammen, men det er en stor del af mig.

Viktor Axelsen efter nederlaget på 9-21, 7-21 til Lee Chong Wei i VM-semifinalen i Ballerup:

- Jeg hader at tabe, så min taske fik lige et hak. Jeg havde lige brug for at afreagere. Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg render ikke rundt derinde for at tabe, og det er ikke særligt sjovt at få 7 og 9 point. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det var bestemt ikke nok.

I november kom det frem, at Lee Chong Wei var blevet testet positiv for et forbudt stof under VM:

- Mine knæ rystede, og jeg kunne hverken stå eller sidde, da jeg læste brevet, der orienterede mig om, at jeg var blevet testet positiv i en dopingtest.

---- ---- ---- ----

Motorsport:

Tom Kristensen om sit karrierestop i november:

- Da jeg kørte Le Mans første gang, var min søn et halvt år gammel, og nu skal han snart have kørekort. Det siger vel også noget om, hvad der er sket derhjemme i den tid, siger han.

---- ---- ---- ----

Speedway:

Nicki Pedersen luftede sin utilfredshed, da han ikke længere kunne blive verdensmester:

- Nu må vi tilbage på værkstedet og analysere, hvad vi vil med det her. Jeg føler, at vi har mere i os, men vi rammer ikke setuppet. Vi er ikke på beatet, når det gælder.

---- ---- ---- ----

Vinter-OL:

Den canadiske guldvinder i curling, Kirsten Wall, om at deltage i OL, hvor hun blandt andet mødte landsmanden og ishockeystjernen Sidney Crosby:

- Det her er idrætsudøvernes Disney World, og jeg fik lov at møde Mickey Mouse.

---- ---- ---- ----

Håndbold:

For andet år i træk tabte Danmarks håndboldherrer en finale, men i sin afskedskamp mente Ulrik Wilbek, at EM-finalenederlaget var anderledes end det mod Spanien ved året før:

- Det er selvfølgelig ærgerligt at tabe, men det var ikke som i Spanien. Her mødte vi et hold fra øverste hylde. Vi gjorde, hvad vi kunne i de sidste tre kvarter. Men vi var ikke gode nok forsvarsmæssigt. Vi må bare hylde modstanderne, det var ikke dommernes skyld.

---- ---- ---- ----

Det danske kvindelandshold, nummer tre ved sidste års VM, skuffede med en ottendeplads ved EM. Men landstræner Jan Pytlick afviste, at der skulle tale om et tilbageskridt.

- Jeg synes ikke, det er et tilbageslag. Tværtimod har vi lagt på. Vi har udviklet os og flyttet os. Det er klart efter en kamp som mod Spanien, hvor vi tabte med syv mål, så var vi meget skuffede, men processen har været rigtig fin.

Jan Pytlick og DHF gik hver til sit 28. december. Pytlick ville gerne være fortsat i jobbet, men alligevel vil sportschef Ulrik Wilbek ikke kalde det en fyring.

- Det synes jeg ikke, man kan. Jeg kalder det et samarbejdsophør, for hvis parterne er enige om at stoppe før tid, så må det være et samarbejdsophør.

Jan Pytlick sagde på et pressemøde dagen efter:

- Jeg er ked af, at jeg ikke skal føre holdet frem til VM-medalje i Danmark i 2015. Det accepterer jeg, men jeg er sikker på, at jeg kunne have gjort det.

---- ---- ---- ----

Håndboldspilleren Simon Kristiansen fra Sønderjyske om den såkaldte bødekassesag, hvor Sønderjyske-spillerne modtog 15.000 kollegerne i kollegerne i Bjerringbro-Silkeborg som motivation til at slå Skanderborg:

- Man kan sige, at det var ikke særlig velovervejet, at vi sagde ja. Men vi havde tænkt os at vinde kampen mod Skanderborg alligevel, og hvis vi så kunne få de her penge, jamen så var det jo bare fedt.

---- ---- ---- ----

Golf:

Tiger Woods til pressen om den rygskade, der truede hans deltagelse i majoren US PGA Championship:

- Jeg er smertefri, hvis man ser bort fra den hovedpine, man får af at tale med jer.

---- ---- ---- ----

Boksning:

Manny Pacquiao, da han igen-igen blev spurgt om muligheden for at møde ubesejrede Floyd Mayweather:

- Hvem er det?

---- ---- ---- ----

Triatlon:

Et slemt styrt på en træningstur i efteråret 2013 betød kraniebrud, kritiske indre blødninger omkring hjernen, brækkede knogler, 19 dage i koma og efterfølgende en besked om, at et liv i kørestol ventede for triatleten Camilla Pedersen. I september 2014 blev hun verdensmester på langdistance i Kina:

- Det har uden tvivl været mit livs hårdeste kamp. Jeg har vist hele verden, at alt er muligt, hvis man bare kæmper alt det, man kan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip