Husker du Strauss-Kahn? Nu skal han igen for retten - denne gang for alfonseri

Den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn, hvis hang til seksuelle udskejelser kostede ham jobbet og muligheden for at blive Frankrigs præsident, er anklaget for at deltage i prostitutionsring. Sagen indledes mandag.

Den 65-årige så en flyvende karriere som leder af Den Internationale Valutafond og udsigten til at blive præsident styrte i grus, da en stuepige på et hotel i New York i 2011 anklagede ham for seksuelle overgreb.

Mens straffesagen mod DSK, som han kaldes i Frankrig, blev opgivet og endte i et civilt søgsmål, stod han over for endnu en ydmygelse, da slibrige detaljer om hans deltagelse i orgier med prostituerede dukkede op.

Det er disse sexparties, der igen har sendt ham på anklagebænken, tiltalt for "groft alfonseri i en organiseret gruppe". Det skete efter, at hans navn dukkede op i forbindelse med efterforskning af en prostitutionsring i det nordlige Frankrig og Belgien.

Sagen, der er kendt som "Carlton-affæren", begyndte med efterforskning af en berygtet alfons, som ejer en række bordeller tæt på den franske grænse i Belgien, hvor prostitution og det at eje bordeller er tilladt.

Det viste sig, at den mistænkte Dominique Alderweireld, kendt under øgenavnet Dodo la Saumure, angiveligt var involveret i rufferi ved at skaffe prostituerede til sexparties på forskellige steder, eksempelvis byen Lilles fornemme Carlton Hotel.

Ifølge anonyme kilder hos anklagemyndigheden dukkede Strauss-Kahns navn op, da en prostitueret, der arbejdede for Carlton-ringen, sagde til efterforskere, at hun var betalt for at deltage i et sexparty på et luksushotel i Paris, hvor den tidligere IMF-chef deltog.

Efterfølgende undersøgelser afslørede, at DSK havde deltaget i den slags parties i Belgien, Paris samt på forretningsrejser i Washington.

Strauss-Kahn forsvarer sig med, at han bare var en swinger og ikke klar over, at der var betalt for kvinderne, der deltog i orgierne.

Anklagemyndigheden holder på, at DSK var "King of the party", og at aftenerne var arrangeret efter hans planer og tog hensyn til at opfylde hans indfald.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip