Husker du tiden før Twix? Nu kommer Raider tilbage

11/09/2015 13:17

Laura Nygaard

Nyheder

Mest læste i dag

Efter 15 års fravær på de danske slikhylder, kommer chokoladebaren Raider tilbage.

De chokoladeovertrukne kiksestænger har ikke været helt væk, men siden 2000 er de blevet solgt under navnet Twix, hvilket skabte en del furore dengang.

Læs også: 20 tegn på, at du voksede op i 90'erne

Måske husker du ikke selv navneskiftet og den ballade, der fulgte. Men du har helt sikkert hørt denne sætning fra Nephews ‘Wannabe Darth Vader’, der resulterer i, at publikum kaster chokoladebarer efter Simon Kvamm og co. til koncerter:

- Hvorfra kom Twix? Fra Raider!

Men nu har Mars Inc., der stå bag chokoladebaren, valgt at sælge den under sit oprindelige navn i en begrænset periode fra mandag d. 14. september.

De første tre uger forhandles den eksklusivt hos 7-eleven.

- Raider er jo for mange danskere, mig selv inklusiv, et elsket ikon, der er lig med ungdommen i de glade 90’ere. Netop derfor er vi helt oppe at køre over, at vi får chokoladebaren eksklusivt hos os de første tre uger, siger Morten Vedel, Indkøbsdirektør hos 7-Eleven.

Læs også: Nostalgi-billeder: Syv ting, som alle, der var unge i 90'erne, legede med

Efter de tre uger vil den være at finde i gængse butikker landet over. Dog kommer Raider kun i et begrænset oplag og vil kun være at finde i butikkerne, så længe lager haves. Så er du en ægte nostalgiker, så er det med at hamstre.

Raider blev solgt under det navn i det meste af Europa og Australien, indtil den skiftede navn til Twix i 2000. Det skete for at matche det internationale brand.

En Twix består af to tynde kiksestænger overtrukket med karamel og chokolade. Navnet ’Twix’ spiller på det engelske ord ’twigs’, der betyder ‘grene’.
 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler: