Hustru nægter at vidne mod drabstiltalt ægtemand

Skrevet af admin

03/12/2014

Dagens topnyheder

- Jeg udtaler mig ikke mere i den her sag!

Sådan lyder meldingen fra hustruen til en 28-årig drabstiltalt mand onsdag ved Retten i Odense.

Som ægtefælle har hun i udgangspunktet ikke pligt til at afgive forklaring mod sin mand under en retssag, og det er den ret, hun påberåber sig.

Anklager Heidi Colbæk har bedt retten om at pålægge kvinden at vidne alligevel, men det har retten afvist. Begrundelsen er, at kvindens vidneudsagn ikke må anses som afgørende i sagen.

Den 28-årige er tiltalt for at have kværket den 79-årige Esther Jørgensen til døde i hendes lejlighed i Odense natten til 9. februar.

Her var den 28-årige og hustruen taget hen efter et selskab, hvor de sammen med Esther Jørgensen blandt andet havde fået gule ærter og alkohol.

Hjemme hos Esther Jørgensen blev der drukket videre, men ved 2-tiden om natten tog den 28-åriges kone hjem. Næste morgen vågnede den 28-årige på Esther Jørgensens sofa, og i soveværelset lå den 79-årige død på gulvet.

Den 28-årige og hustruen blev senere sigtet for drabet. Først i sommer blev sigtelsen mod kvinden opgivet, mens manden blev tiltalt for at have dræbt Esther Jørgensen. Han nægter sig skyldig.

Da anklager Heidi Colbæk bad retten om at pålægge hustruen at afgive forklaring på grund af sagens alvorlige karakter, bad retsformanden om en kommentar fra hustruen.

- Du kan ikke tvinge mig til noget. Så kan du sætte mig i fængsel. Jeg er ikke advokat, og jeg skal ikke have sagt noget, som jeg ikke ved, hvad kommer til at betyde, lød svaret fra kvinden.

Da hun trådte ind i retssalen, blev der kun udvekslet et meget kort blik mellem hende og hendes 28-årige mand, som sidder ved siden af sin advokat Niels Rex til venstre for vidneskranken.

I næste uge afgør Retten i Odense, om den 28-årige mand skal kendes skyldig i anklagen om manddrab. Afgørelsen ventes at falde fredag den 12. december.

/ritzau/