Hvad gør mest ondt - fødsel eller et los i løgene?

Det spørgsmål svarer den videnskabelige Youtube-kanal AsapScience på i denne illustrerede video.

Her forklares der, at smerte bliver opfanget af de nerver, der kaldes nociceptorer.

Læs også: Se video: Thomas og Emil overlevede mandefødsel

Mænds testikler er dækket af disse nerver og er samtidig forbundet til nerver i maven, der igen er forbundet til hjernens kvalmecenter. Et slag i skridtet udløser derfor en skarp smerte, der forplanter sig op i maven, og som kan føre kvalme, forhøjet blodtryk og hjerterytme og sved.

Læs også: Vordende far får bryster og topmave: Nu er han sygemeldt med morgenkvalme

En fødsel involverer til gengæld ikke et slag lige på nociceptorerne. Men:

- Overvej også, at gennem evolutionen er kvinders hofter blevet smallere, mens babyers hoveder er blevet større, for ikke at nævne, at en en fødsel varer i gennemsnit otte timer, kombineret med kvalme, træthed og smerte, lyder det i videoen.

Læs også: Mænd ser en fødsel for første gang: Deres reaktioner er helt som forventet

En fødsel og ømme nosser er altså meget forskellige, men meget smertefulde oplevelser. Og det er så godt som umuligt at måle og sammenligne smerte. Dertil kommer, at smerte ikke kun er fysisk, men opleves forskelligt fra person til person.

Du kan endda opleve samme smerte forskelligt, alt efter dit humør - og dine erfaringer afgører også, hvad der mest ondt.

Folkene bag AsapScience konkluderer derfor, at denne smertens kønskamp står lige: Nogle mænd oplever måske et slag i nosserne, der gøre mere ondt, en én kvindes fødsel - og omvendt.

Se den lærerige video her:

 

Dagens Gossip