Hvad siger dit ørevoks om dig?

Ann Katrine Warren

10 år siden

|

18/02/2014

Dagens topnyheder

Er du hvid, asiat eller sort er også afgørende for din ørevoks. Der er nenlig forbavsende stor forskel på vokset, som vi alle render rundt med i ørerne. Det viser en ny undersøgelse ifølge Huffington Post.

Blandt andet kom forskerne ved Monell Center frem til, at der generelt er flere molekyle-forbindelser, som producerer lugt, hos hvide end hos østasiater.

LÆS OGSÅ: Impotent? Måske cykler din mand for meget

- Vores tidligere forskning har vist, at underarmslugt kan give en stor mængde oplysninger om en person, herunder personens køn, seksualitet, og sundhedstilstand. Vi mener det muligt, at ørevoks kan indeholde lignende oplysninger, siger manden bag undersøgelsen George Preti, som har en Ph.D i organisk kemi.

Tidligere havde forskerne fastslået, at personer af østasiatisk afstamning, samt folk af indiansk afstamning har et gen, der giver dem en tør ørevoks-type - modsat andres våde, gul-brune ørevoks. Dette gen er også med til at give mindre lugtgener fra armhulerne.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I undersøgelsen, som er offentliggjort i Journal of Chromatography B, samlede forskerne ørevoks fra otte hvide og otte østasiatiske mænd. Ørevoksen blev opvarmet, så man kunne analysere de flygtige organiske forbindelser i massen.

Her viste det sig, at samtlige deltagere havde 12 forskellige molekylære forbindelser, men at der var stor forskel på niveauet af forbindelserne afhængigt af mandens race.