Hvem skal du se Eurovision med i år?

Skrevet af Valdemar Lind

12/04/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alle Eurovisions-fansene derude kniber nok sig selv i armen over, at det snart er tid til endnu en omgang Eurovision. Efter coronaaflysningen i 2020 var sidste år første gang, den famøse sangkonkurrence igen blev afholdt. I maj er det så tid igen, og i år foregår det i Italien. Der er som altid masser af bud på, hvem der mon vinder, og du kan selv gætte med og tjekke Eurovision odds. Hvem skal du se det med? Hvis du er en garvet Eurovision-fan, så har du sikkert et mere eller mindre fast hold, der hvert år mødes og ser finalen sammen. Hvis du virkelig er inkarneret fan, så ser du også semifinalerne med nogen, du holder af. Du kan se finalen sammen med en eller flere venner, vennepar eller måske dine forældre eller søskende, når den løber af stablen den 14. maj. Det er altid en god idé at forventningsafstemme, inden I mødes, så halvdelen af selskabet ikke snakker henover sangene, hvis du gerne vil høre musikken og følge med. Endnu værre er det, hvis gæsterne falder i søvn eller sidder og gaber. Tag en snak, inden festlighederne begynder for at undgå en træls stemning. En vild aften eller stille hygge Hvis du er ude efter en festlig aften og måske får gæster på besøg til finalen, kan du fx holde temafest. Det kan være, at alle skal klæde sig i deres vildeste glimmer-outfit eller klæde sig ud som en kendt Eurovision-vinder. Det er altid sjovt at se folk lave deres bedste ABBA-parodi. I kan lave jeres egen Eurovision karaoke med udvalgte hits, som I kan sætte på, når finalen er afgjort. Så må man håbe, der er ikke er for stor uenighed om, hvorvidt det var den rigtige vinder. Det er også vigtigt at huske nogle fancy drinks, hvis det er den store fest, man går efter. I kan også lave jeres eget drukspil, hvor I drikker under showet, hvis der sker noget særligt. Husk, at selv et mindre selskab på 3-4 personer kan også have en stor fest. Hvis det er en mere stille aften, er det en klassiker at lave stemmesedler. Så kan I lege dommere og bedømme sangene, fx på en skala fra 1-10, hvor I vurderer på flere parametre. Måske er det selve vokalpræstationen, danserne, kostumerne eller noget helt fjerde, I synes er sjovt at vurdere. Husk også snacks, så I ikke går sukkerkolde undervejs.

Dagens topnyheder

Alle Eurovisions-fansene derude kniber nok sig selv i armen over, at det snart er tid til endnu en omgang Eurovision. Efter coronaaflysningen i 2020 var sidste år første gang, den famøse sangkonkurrence igen blev afholdt. I maj er det så tid igen, og i år foregår det i Italien. Der er som altid masser af bud på, hvem der mon vinder, og du kan selv gætte med og tjekke Eurovision odds.

Hvem skal du se det med?

Hvis du er en garvet Eurovision-fan, så har du sikkert et mere eller mindre fast hold, der hvert år mødes og ser finalen sammen. Hvis du virkelig er inkarneret fan, så ser du også semifinalerne med nogen, du holder af. Du kan se finalen sammen med en eller flere venner, vennepar eller måske dine forældre eller søskende, når den løber af stablen den 14. maj. Det er altid en god idé at forventningsafstemme, inden I mødes, så halvdelen af selskabet ikke snakker henover sangene, hvis du gerne vil høre musikken og følge med. Endnu værre er det, hvis gæsterne falder i søvn eller sidder og gaber. Tag en snak, inden festlighederne begynder for at undgå en træls stemning.

En vild aften eller stille hygge

Hvis du er ude efter en festlig aften og måske får gæster på besøg til finalen, kan du fx holde temafest. Det kan være, at alle skal klæde sig i deres vildeste glimmer-outfit eller klæde sig ud som en kendt Eurovision-vinder. Det er altid sjovt at se folk lave deres bedste ABBA-parodi. I kan lave jeres egen Eurovision karaoke med udvalgte hits, som I kan sætte på, når finalen er afgjort. Så må man håbe, der er ikke er for stor uenighed om, hvorvidt det var den rigtige vinder. Det er også vigtigt at huske nogle fancy drinks, hvis det er den store fest, man går efter. I kan også lave jeres eget drukspil, hvor I drikker under showet, hvis der sker noget særligt. Husk, at selv et mindre selskab på 3-4 personer kan også have en stor fest.

Hvis det er en mere stille aften, er det en klassiker at lave stemmesedler. Så kan I lege dommere og bedømme sangene, fx på en skala fra 1-10, hvor I vurderer på flere parametre. Måske er det selve vokalpræstationen, danserne, kostumerne eller noget helt fjerde, I synes er sjovt at vurdere. Husk også snacks, så I ikke går sukkerkolde undervejs.