Hver femte overser vigtig elektronisk post i e-Boks

Selv om otte ud af ti danskere har en privat e-Boks til lønsedler og anden post, kniber det med at huske den elektroniske postkasse, viser en undersøgelse, som Megafon har foretaget for Politiken.

Her siger hver femte, at de har oplevet at overse vigtig post, mens 13 procent af de adspurgte ikke har tjekket indholdet i deres e-Boks den seneste måned.

Det skriver Politiken lørdag.

- Ligesom du skal kigge i din fysiske postkasse, er du selv ansvarlig for at tjekke din e-Boks. Men nogle har brug for ekstra hjælp for at huske det, siger kommunikationsdirektør i e-Boks Susanne Søndahl Wolff til avisen.

Forglemmelserne kan blive særdeles dyre og besværlige, som når bilister betaler 2000 kroner for at overse brevet om syn, 60.000 SU-modtagere ikke ser deres støttemeddelelse, eller enlige forældre misser et brev og dermed mister deres tilskud som enlige.

Siden juni har over 300 klaget til Ankestyrelsen over følgerne af oversete e-Boks-breve.

Nogle klagere har mistet 20.000 kroner i ydelser, efter at postgangen blev elektronisk.

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) synes, at det er uheldigt, at nogle borgere har mistet en del af deres forsørgelsesgrundlag, skriver hun i en mail til Politiken:

- Det er muligt, at disse mennesker ikke har været opmærksomme på konsekvenserne af at tilmelde sig den digitale postkasse.

- Netop derfor er det ekstra vigtigt, at myndighederne er opmærksomme på at vejlede borgerne tilstrækkeligt, når der indføres nye kommunikationsveje, så borgerne ikke kommer i klemme, skriver hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip