Hver fjerde græker er stadig arbejdsløs

Alt imens Europa venter på de bebudede forslag om reformer fra den græske regering, viser nye arbejdsløshedstal, at krisen har sat sig godt og grundigt i det sydeuropæiske land.

Godt og vel hver fjerde græker var fortsat uden arbejde i april, viser en statistik torsdag formiddag, skriver Ritzau Finans.

Således lå arbejdsløsheden på 25,6 procent i årets fjerde måned - en fastholdelse af niveauet fra måneden før og helt som ventet blandt økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Grækenland skal inden midnat torsdag komme med seriøse forslag til reformer, der kan bane vejen for en endelig aftale på et ekstraordinært EU-topmøde på søndag.

Den græske energiminister, Panagiotis Lafazanis, siger torsdag formiddag, at han forventer, at der snart bliver indgået en aftale med de internationale kreditorer.

De græske banker har været lukket siden 29. juni, og onsdag besluttede myndighederne at forlænge lukningen til mandag den 13. juli. Ifølge nyhedsbureauet AFP er børsen i Athen ligeledes lukket til mandag.

AFP rapporterer, at der er varslet demonstrationer i den græske hovedstad, Athen, torsdag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip