Hver tredje NHL-spiller tager kokain

Den amerikanske ishockeyliga NHL har et stigende problem med spillere, som tager kokain. Det beretter NHL-organisationen.

Af 2400 test foretaget sidste år blev 800 trukket ud til yderligere undersøgelser, og de afslørede et stigende kokainproblem.

- Antallet af positive kokaintest er højere end de foregående år, og det stiger fortsat, siger talsmand for NHL-ligaen, Bill Daly, til TSN.

Trods det stigende antal afviser Bill Daly, at der er tale om et kritisk problem.

- Jeg vil ikke sige, at der på den måde er tale om en krise. Stoffer som kokain er populære i en periode, og der er vi nu, hvor kokain er "in", siger Bill Daly.

Tidligere på året blev Jarret Stoll fra Los Angeles Kings anholdt for besiddelse af kokain, og han er tilsyneladende langt fra den eneste, som har stiftet bekendtskab med stoffet.

De store amerikanske sportsgrene har en meget lempelig dopingpolitik i forhold til mange andre sportsgrene, og derfor betyder en positiv kokaintest ikke nødvendigvis en karantæne.

NHL har langt mere fokus på de præstationsfremmende stoffer, og man tester holdene en gang i optakten til sæsonen og en gang under sæsonen, som det ser ud lige nu.

Men det stigende antal spillere med positive kokaintest skal ikke frygte for lange udelukkelser.

- Du må stadig gerne spille, selvom du er i programmet, men så skal du også være under behandling, siger Bill Daly.

Behandlingen kan de få fra ligaens læger, ligesom NHL har sit eget stofmisbrugsprogram kaldet SABH, hvor "synderne" bliver registreret.

Ikke alle tager de nye tal så afslappet som Bill Daly, og de mange positive kokainprøver har affødt en debat i USA omkring såvel antallet af dopingtest som den generelle dopingpolitik.

NHL har ikke sat navne på de spillere, som er blevet taget for brug af kokain.

/ritzau/

 

Dagens Gossip