Hvert tredje mobbeoffer har PTSD-symptomer

En norsk undersøgelse har vist, at mobbeofre langt hen i livet får problemer. Mange af dem har nemlig symptomer på PTSD.

I en ny undersøgelse viste det sig, at 33 procent af dem som havde angivet, at være blevet mobbet, viste flere tegn på PTSD, også kendt som posttraumatiskstress-syndrom. 

PTSD er en psykisk lidelse som kan opstå efter man har oplevet noget særligt traumatisk, livstruende hændelser såsom voldtægt, brand, bilulykker, røveri, krigshandlinger- ja eksemplerne er mange.

Det er Thormod Idsøe ved Universitet i Stavanger, som står bag undersøgelsen.

Han mener at resultatet af undersøgelsen, som er foretaget blandt 963 norske skoleelever i 8.9. klasse, er bemærkelsesværdig, men ikke overraskende.

Undersøgelsen bestod i at studere sammenhængen mellem det at blive mobbet, og forekomsten af PTSD-symptomer.

Symptomerne kan give svære vaskeligheder med koncentration, og være forstyrrende for folk, i forsøget på at få en normal hverdag til at fungere.

-Traumer eller belastninger, som påføres af andre mennesker, kan ofte gøre mere ondt end ulykker. Det kan være grunden til, at så mange af eleverne rapporterer disse symptomer, fortæller Thormod Idsøe til videnskab.dk.

Fordi PTSD-symptomerne har så stor indflydelse på koncentrationsevnen, er det et særligt problem for skolebørn og studerende, hvis de også skal bruge energi på at holde tanker, eller indre billeder af smertefulde oplevelser på afstand, mener han.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip