Hvid maske fælder mulig serierøver på Fyn

Skrevet af admin

24/03/2015

Dagens topnyheder

Bevæbnet med en køkkenkniv på 20 centimeter og med en hvid maske for ansigtet røvede en gerningsmand en Kiwi-butik i Vissenbjerg på Fyn mandag aften.

Røveriet fandt sted 21.43 i supermarkedet på Vestergade, fortæller Fyns Politi uden at kunne give nærmere oplysninger om røverens udbytte.

Den formodede gerningsmand nåede dog ikke langt.

- Klokken 21.50 kører en patrulje, der er sendt i retning mod Kiwi, forbi OK-tanken i Ejby. Der var væbnet røveri i går (søndag, red.). Da de drøner forbi, bemærker de en person, der kommer løbende væk fra butikken mod en holdende bil, siger vagtchef Steen Nyland.

- Betjentene kan se, at han har en hvid maske på sig og kan regne ud, at der må være sket noget. De anholder derfor personen og en mand, der sidder i bilen på parkeringspladsen, siger vagtchefen.

Samme OK-tank var søndag udsat for et røveri, hvor en mand med en køkkenkniv truede sig til et mindre kontantbeløb og cigaretter. Udbyttet blev proppet i gerningsmandens medbragte skraldesæk.

Mandag aften lykkedes det dog ikke for personen at komme ind på tanken, da døren til butikken var låst.

Signalementet på manden, der røvede OK-tanken, passer godt med den beskrivelse, som Kiwis medarbejdere har givet.

Der er tale om en mand på 175-180 centimeter, der er spinkel af bygning. Begge gange var han iført mørkt tøj. Ved tankrøveriet var han maskeret af et halstørklæde, der var trukket op for ansigtet.

De to anholdte vil først blive afhørt tirsdag, men politiet har en formodning om, at samme mand står bag begge knivepisoder.

- Vi har god grund til at tro, at det sagtens kan være den samme mand. Det skal undersøges, men han passer godt på signalementerne, siger Steen Nyland.

/ritzau/