Hvid Michael Jackson forsvarer sin rolle

En hvid skuespiller, der skal spille en afroamerikaner, som med tiden blev hvid.

Michael Jacksons noget komplicerede forhold til sin egen hudfarve er endt med at volde problemer for en ny tv-film om poplegenden.

Hovedrollen som Michael Jackson skal nemlig spilles af den hvide skuespiller Joseph Fiennes, og det har vakt stor bestyrtelse blandt mange fans.

Men nu tager Fiennes, der bedst er kendt for filmen "Shakespeare in Love", bladet fra munden og fortæller, hvorfor han takkede ja til den kontroversielle rolle.

- Det er et følsomt territorium. Man må fastslå, om dette portræt bliver positiv underholdning, der ikke skaber splittelse og forarger folk, så jeg gik ind til det med tanken om, at det var en positiv, letbenet komedie, fortæller Fiennes i et interview med The Associated Press.

Filmen, der har titlen "Elizabeth, Marlon & Michael", foregår ellers i 2001, hvor afroamerikaneren Michael Jacksons hudfarve var hvid, men filmen er blevet annonceret i en tid, hvor debatten om racediskrimination i filmbranchen er blusset op i forbindelse med årets Oscar-uddelinger.

Selv mener Joseph Fiennes dog ikke, at hudfarve bør være et kriterium for at kunne spille en bestemt rolle.

- Jeg arbejder med fantasi, så jeg synes ikke, at fantasi bør stemples med regler. Hvis det promoverer stereotyper er det forkert, men jeg lavede den skelnen, at Jackson-projektet ikke gør det, fortæller den 45-årige englænder.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip