Hvide budes kunder skal af med millioner for kokainkøb

Bøder på op til 32.000 kroner er havnet i postkassen hos kunder, der har bestilt kokain og ecstasy til døren hos et hold såkaldt hvide bude i København.

Det skriver Ekstra Bladet, som har fået indsigt i anklageskriftet mod seks formodede hovedmænd bag narkoleverancerne.

Københavns Politi har sendt bødeforlæg på i alt 1.865.000 millioner kroner til 174 kunder, oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer, afdelingen for Organiseret Kriminalitet, til avisen.

Den højeste bøde lyder på 32.000 kroner.

Dog har politiet kun sendt bøder til kunder, der har købt kokain hos budene mindst fem gange. Kunder, der kun har bestilt det ulovlige stof fire eller færre gange, kan således drage et lettelsens suk i denne omgang.

- Vi har af ressourcemæssige årsager sat grænsen ved fem køb, siger Torben Svarrer til Ekstra Bladet.

Hvis kunderne nægter at betale bøderne, bliver sagerne indbragt for retten.

Kokainen menes at have kostet kunderne mellem 500 og 700 kroner for en pose med 0,7 gram.

Ifølge anklageskriftet leverede kokain-handlerne mindst 3560 poser kokain. Det svarer til næsten 2,5 kilo kokain, og omsætningen for de hvide bude ligger dermed mellem knap 1,8 og 2,5 millioner kroner.

Forretningen var angiveligt bygget op om et telefonnummer, som kunderne kunne ringe eller skrive til med deres bestillinger. Herefter blev kokain eller ecstasy leveret til private hjemmeadresser, mødesteder eller barer i byen.

De tiltalte blev anholdt i december, og de formodede bagmænd er ifølge politiet en del af banden "La Raza". De seks på anklagebænken nægter sig skyldige.

Retssagen går i gang 2. oktober. Dommen ventes at falde 24. februar næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip