Hvidovre Hospital: Patient testet negativ for ebolavirus

Den første prøve er negativ hos den patient, som tirsdag blev indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om at være smittet med ebolavirus, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Hvidovre Hospital opretholder dog fortsat isolation af patienten.

Mistanken blev umiddelbart afkræftet ved den første blodprøve, der blev undersøgt på Statens Serum Institut, da den viste sig negativ for ebolavirus.

Hvidovre Hospital beholder ud fra et forsigtighedsprincip fortsat patienten i højisolation indtil en ny vurdering i morgen har endeligt afkræftet diagnosen.

- Tilfældet ændrer ikke på vores overordnede risikovurdering, og vi vurderer fortsat, at der er meget lille sandsynlighed for, at ebolavirus sygdom indføres i Danmark, siger enhedschef Søren Brostrøm i Sundhedsstyrelsen.

Ifølge TV2 er patienten en medarbejder på tv-stationen, og vedkommende har for nylig været i Vestafrika. Tirsdag fik vedkommende feber, som er et indledende symptom på den dødelige virus, og derfor blev medarbejderen indlagt til observation.

- Vedkommende har observeret sig selv hyppigt, som man skal, og har så reageret, da feberen kom, siger Hanne Alsbirk, kommunikationschef på Hvidovre Hospital.

Det er tredje gang på fem uger, at Hvidovre Hospital har mistanke om, at en person er smittet med sygdommen.

- Ligesom ved de to tidligere tilfælde af ebola-mistanke på Hvidovre Hospital, som viste sig at være negative, har beredskabet også i denne omgang fungeret efter planen, skriver hospitalet i pressemeddelelsen.

Vicedirektør Torben Mogensen, Hvidovre Hospital, understreger, at hverken patienter, pårørende eller personale skal være bekymrede for sikkerheden på hospitalet.

- Vi har prøvet det før, og der er styr på procedurerne og sikkerheden. Så vores ansatte og patienter behøver ikke at bekymre sig om risikoen for ebola. Det er ikke farligt at være indlagt eller at være på arbejde på Hvidovre Hospital, siger han.

Hvidovre Hospital ønsker ikke at oplyse mere om, hvem patienten er, eller hvordan vedkommende kan være blevet smittet.

En række vestafrikanske lande er for øjeblikket ramt af det værste ebola-udbrud nogensinde, og flere tusind er omkommet som følge af virussen.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip