Hvis du er venstrehåndet, kan hele din krop være spejlvendt

Et nyt forskningsforsøg bringer endnu mere mystik til fortællingen om de venstrehåndede.

Tidligere har forsøg med tvillinger vist, at der er en sammenhæng mellem ens gener og det at være venstrehåndet, men den nye forskning med venstrehåndede tyder på, at hele kroppen kan være spejlvendt, skriver Metro. 

Læs også: Dine fingernegle afslører din personlighed

100.000 personer fra hele verden har fået kortlagt deres gener for at finde frem til, hvad der afgør om man er højre- eller venstrehåndet, og de kunne ikke finde frem til et enkelt gen, der er afgørende for at nogen bliver venstrehåndede.  

Et resultat der overrraskede forskerne. 

- Grunden til vi er så fascinerede over det her, er, at vi ikke rigtig forstår der. Det er fascinerende og udfordrende, siger genforskeren Silvia Paracchini fra St. Andrews University i Skotland, ifølge Metro

- Der må være en evolutionær fordel ved at være højrehåndet, siger hun. 

Læs også: Her er hvad længden på dine fingre, fortæller om din personlighed

Forskerne dog frem til, at de gener der er hænger sammen med valg af håndbrug, er de samme gener, der styrer symmetrien i kroppen. Og den detalje kan vise sig at være afgørende i forståelsen af venstrehåndede. 

En lidelse ved navn situs inversus gør, at alle ens organer er spejlvendte, det vil sige, at hjertet eksempelvis sidder til højre i kroppen. 

Og de gener der er afgørende for den lidelse, er den samme, der er afgørende, når kroppen skal beslutte sig for at bruge en given hånd.

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip