Hvis du kun må se én Ice Bucket Challenge mere, skal du se den her

I løbet af den sidste uge er internettet blevet oversvømmet med videoer af folk, der kaster en spand iskold vand over sig selv.

De gør det i den gode sags tjeneste for at samle penge ind til forskning i nervecellesygdommen, ALS.

Det har især været kendte mennesker, der har taget imod udfordringen, men nu er det en helt almindelig, ukendt mand, der har fået internettets opmærksomhed.

Læs også: Her går populær is-udfordring helt galt

Mandens navn er Anthony Carbajal. Ved første øjekast ser videoen ikke ud af noget specielt. Han er iført en bikini og vasker en bil, inden han får den obligatoriske spand vand kastet ud over sig.

Men efter to minutter ændrer videoen sig på en måde, som ingen af de andre videoer har gjort.

- Jeg har været bange for ALS hele mit liv, fordi det ødelægger min familie. Min bedstemor havde sygdommen, min mor blev diagnosticeret,  da jeg gik i High School, og jeg fik selv diagnosen som 26-årig, siger han i videoen, som han har lagt på youtube.

Anthony Carbajal har allerede mistet noget af bevægelsen i fingrene. For ALS patienter er det første skridt mod den uundgåelige lammelse, som sygdommen forårsager.

ALS er en voldsom nervesygdom, der forårsager lammelse hos patienten. Til sidst kan patienten heller ikke tale, synke eller trække vejret af egen kraft. Sygdommen rammer cirka 3 ud af 100.000, men det tal har været støt stigende de sidste par år.

Indtil nu anslås det, at der er blevet samlet over 175 millioner kroner ind til forskningsprojektet.