"Hvis I ikke går i træningscenter, så tager vi jeres løn"

Ansatte på det kommunale vandværk Kalmar Vatten i Sverige har fået et pudsigt personalegode trukket ned over hovedet. De SKAL gå til træning, og hvis de ikke gør det, så bliver de indkaldt til en disciplinær samtale - i værste fald bliver de trukket i løn, fortæller Aftonbladet.

-I starten var der en del tvivl om konceptet. Nogle var oprørte og syntes, at det var utroligt, at de skulle træne i arbejdstiden under tvang,- siger HR-chef Linn Sjögren.

Læs også: Tre røvgode weekend-råd: Sådan snyder du dig til en rund numse

Kalmar Vatten har haft obligatorisk træning siden 2007. To gange om ugen, og en time ad gangen skal de 80 medarbejdere træne. De kan selv vælge om de vil gøre det i arbejdstiden eller efter. De får timebetaling, hvis de træner efter arbejdstid.

Siv Jidflo har været med i den obligatoriske træning, siden det startede.

-Der findes jo altid folk, som ikke synes om at træne. Men det står i bekendtgørelsen, og så må man jo gøre det,- fortæller hun.

De ansatte har gratis adgang til centre, hvor ledelsen indhenter mødelister, så de kan holde øje med, at de ansatte rent faktisk får trænet.

Læs også: Dette tidspunkt på dagen er bedst til træning, hvis du gerne vil tabe dig

-Jeg laver stikprøver, og hvis jeg ser, at nogen falder af på deres træning, så tager vi en snak og finder ud af, hvorfor træningen udebliver,- siger HR-chef Linn Sjögren.

Kan den ansatte ikke anstrenge sig til at træne, så vil det påvirke lønnen. Træningen er nemlig en del af jobbet, og de ansatte skal se det sådan.

-Så holder vi lønnen til medarbejderen. Det er sket et par gange, og det er da ikke fedt. Men så får medarbejderen incitament til at komme i gang.

Linn Sjögren kan godt forstå, at mange synes, det er kontroversielt.

- Men vi vil have vores medarbejdere til at være sunde - helt indtil de går på pension,- slutter hun.  

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip