Hvor meget vand behøver du egentlig drikke hver dag?

I mange år har sundhedseksperter slået et slag for, at voksne bør drikke mindst to liter vand om dagen - ikke mindst for at undgå at dehydrere, få ondt i hoved og mave, men også for at have energi og holde koncentrationen. Men nu stiller eksperter spørgsmålstegn ved tidligere tiders anbefalinger. Det skriver Daily Mail.

Engelske forskere er kommet frem til, at det gængse rår om to-tre liter vand på daglig basis er i overkanten i forhold til, hvad kroppen har brug for, og at der måske ikke er så mange sundhedsfordele ved at drikke vand som troet. Samtidig går de nyeste teorier på, at alle former for væske (fx juice, te og kaffe) kan tælle med i regnskabet over, hvad du drikker - undtagen alkohol.

Læs også: Fem ting du SKAL fortælle din gynækolog 

Professor og læge, Mark Whiteley fra London, er en af de engelske forskere, taler for et mindre vandforbrug og som udtrykker bekymring for folks stigende vandforbrug, som i de sidste par år er blevet hypet med lovning om flot hud, en afgiftet krop og mere energi.  

Mark Whitley forklarer, at hvis du drikker mere vand, end du bør over en længere periode, nulstilles hjernen kemi til at forvente store mængder vand.

- Du behøver ikke drikke vand for at holde kroppen hydreret og få nyrerne til at fungere. Væske er væske for kroppens vedkommende med undtagelse af alkohol, der har har en vanddrivende effekt og kan dehydrere os, siger Mark Whitley til Daily Mail.

Læs også: Spiseforstyrelsen, som mange kvinder ikke ved, de har: Her er tegnene

En af ulemperne ved at drikke for meget vand er ifølge Mark Whiteley, at man sove dårligt, især hvis man drikker meget om aftenen. Der findes uhyggelige eksempler med folk, der har taget en "vandoverdosis" (store mængder vand på meget kort tid), som er endt med at dø af det, fordi nyrerne ikke kan fjerne overskydende væske fra kroppen hurtigt nok, og blodet bliver mere fortyndet, end hvad godt er.

De nye råd lyder, at mænd kan nøjes med to liter væske om dagen og kvinder 1,6 liter væske - fx vand, kaffe, te, mælk og juice.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip