Hvorfor er lysten til sex større om sommeren?

Skrevet af Elo Christoffersen

|

31/05/2013

Dagens topnyheder

Hvorfor har vi mest lyst til sex om sommeren?

Jo, det er der flere forklaringer på i følge videnskab.dk.

Overlæge og gynækolog Øjvind Lidegaard, der forsker inden for det hormonelle univers på Københavns Universitet samt speciallæge i psykiatri, fortæller at det intet har at gøre med, hvilken måned vi er i. Det er derimod de rammer vi er i.

- Vi bliver gladere, når der er sol og sommer. Lys og varme giver os energi. Det er oftest her, man har ferie, og man har derfor overskud til at nyde livet, og dermed overskud til mere kærlighed og sex, siger han til videnskab.dk.

Og mennesker kommer ikke i løbetid, sådan som mange dyr er fortrinsvis i foråret og om sommeren.

- Både mænd og kvinder kan ganske rigtigt få mere lyst til sex om sommeren. Det skyldes at vi har mindre tøj på, når det er varmt. Og især mænd bliver opstemte af kvinder i kjoler, fortæller Øjvind Lidegaard.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Birgit Petersson, der er lektor på Afdeling for Medicinsk Kvinde- og Kønsforskning på Københavns Universitet, tilføjer:

- Man har lavet studier, hvor man har vist pornofilm til forsøgspersoner for at teste den visuelle effekt, og her blev mændene mere opstemte end kvinderne, men kvinderne blev det altså også, siger hun.

Kvinder, der bor sammen, kan også have en effekt på hinanden, så de har lyst til sex på samme tid.

- Kvinder, der bor sammen, udveksler feromoner, der er små signalstoffer, og de gør, at kvindernes menstruationscyklusser kan blive ens, således at de har mest lyst til sex på samme tid, siger Øjvind Lidegaard.

Og endelig har varmen ikke noget at gøre med vores sexlyst. Det kommer derimod af berøring.