Hyllingeris: Kamp med vandet to-tre dage til

Der vil gå to-tre dage endnu, før vandet er pumpet væk fra de områder i sommerhusområdet Hyllingeriis ved Roskilde Fjord, der blev ramt af stormflod efter stormen Bodil.

Nordsjællands Politi oplyser, at der tirsdag står halvanden meter vand i det hårdt ramte sommerhusområde.

Oversvømmelserne i Hyllingeriis er så voldsomme, at Beredskabsstyrelsen i løbet af det kommende døgn samler sine pumper i dette område. I alt 16 store såkaldte matadorpumper fra fem af styrelsens centre skal i sving i området.

I Kulhuse stod der tirsdag ifølge politiet i nogle områder op til 30 centimeter vand, men det ventes at være væk, så pumperne kan flyttes onsdag formiddag.

Også i et område omkring Mågevej og Vibevej i Frederikssund er der stadig risiko for, at der kan stå vand i kældrene i nogle huse.

Områderne hører til dem, hvor beboerne har måttet evakueres efter stormen, fordi vandet har gjort deres huse ubeboelige.

Fra Hyllingeriis måtte 74 beboere fredag nat forlade deres huse og evakueres i både og med lys fra en helikopter.

For at undgå plyndring satte politiet mandag Hjemmeværnet til at overvåge blandt andet i området omkring Mågevej, hvor der var opdaget indbrud i tomme huse.

Nordsjællands Politi lover i en pressemeddelelse, at den skærpede patruljering i områderne vil blive fortsat.

Både politiet og Frederikssund Kommune opfordrer folk til at være forsigtige, når de færdes i de oversvømmede områder, fordi det kan være svært at komme omkring.

/ritzau/

 

Dagens Gossip