I denne landsby får nogle drenge først en penis, når de bliver 12 år gamle

For mange er puberteten en forvirrende tid. Kroppen forandrer sig. Hjernen bombarderes af hormoner. Alting kan virke lidt forvirrende.

Men det må næsten være endnu mere forvirrende for nogle af drengene i den Dominicanske Republik.

Ikke alene rammer de puberteten. Det er også først omkring 12-årsalderen, de får en penis, og det går op for omverdenen, at de ikke er piger.

Det fortæller lægen og journalisten Michael Mosley om i en ny dokumentarserie fra BBC. Han har skrevet et indlæg om det i The Telegraph.

Fænomenet bliver kaldt Guevedoce, som bogstaveligt talt betyder “penis ved 12 år”. De ligner fuldstændigt piger ved fødslen og bliver opdraget som piger.

- Når de bliver født, ligner de piger uden testikler og har, hvad der ligner en vagina. Det er kun, når de nærmer sig puberteten, at deres penis vokser og testiklerne falder ned, skriver han.

Læs også: Nybagte forældre til trillinger får en vild overraskelse, da de opdager noget særligt

De er en smule mindre end andre mænd, men ellers fungerer deres krop, og de lever deres liv som mænd efter puberteten. En af de mænd, der tidligere blev betragtet som en pige, og som Michael Mosley har talt med i dokumentaren er Johnny.

Han blev tidligere kaldt Felicita og kan huske, hvordan han gik i skole i en lille rød kjole. Han mærkede selv en forandring omkring syvårsalderen.

- Jeg havde det ikke godt. Jeg kunne ikke længere lide at have nederdel på, og jeg havde ikke længere lyst til at lege med piger. Jeg ønskede kun at lege med legetøjspistoler og drenge, siger han i dokumentaren.

Da han begyndte at forandre sig og ligne en mand blev han drillet i skolen. Men hvorfor bliver nogle drenge ramt af det fænomen?

En af de første, der studerede fænomenet i 70’erne, var dr. Julianne Imperato.

Læs også: Briter i chok: David Cameron beskyldes for at have stukket sin penis ind i munden på en gris

Hun fandt ud af, at årsagen skal findes i generne. Ved undfangelsen arver vi et sæt gener fra hver af vores forældre. I dem er en kode, der giver kroppen instrukser om, hvorvidt den skal udvikle sig til en dreng eller en pige. Men de første uger i livmoderen, er menneskefostre hverken drenge eller piger, men har som sådan potentialet til at blive begge dele.

Dr. Imperato fandt ud af, at Guavadocer har anderledes gener, der gør, at de først udvikler kønsdele omkring puberteten, fordi kroppen ikke før kan omdanne testosteron til dihydro-testosteron.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip