I disse to kommuner er det helt slut med lektier

I Middelfart og på Langeland skal skolebørn ikke længere svede over lektierne efter en lang dag i skolen.

De har nemlig erklæret skolerne for lektiefri. Det skriver DR.

Lektierne skal kunne klares i skoletiden i den nye heldagsskole.

- Der er en stor frihed til at finde ud af præcis, hvordan den enkelte skole vil håndtere det. Det der er vores krav, det er, at det bliver integreret i undervisningen, siger Johannes Lundsfryd Jensen, der er formand for skoleudvalget i Middelfart Kommune for Socialdemokraterne.

Også på Langeland har man valgt, at eleverne ikke skal lave hjemmeopgaver, mens de otte andre fynske kommuner, DR har talt med, fortsat har lektier. De burde dog ændre kurs og gøre som Middelfart og Langeland, hvis det stod til Flemming B. Olsen, der forsker i lektiers betydning for læreprocesser på Syddansk Universitet.

- Lektier skal integreres i undervisning, hvor man har mulighed for at samarbejde med andre elever og læren. På den måde får man den hjælp, man skal bruge, siger han.

Læs også: Hjemløse Daniel havde ingen lys til at lave sine lektier - Nu inspirerer han hele verden med dette billede foran McDonald’s

Årsagen er blandt andet, at sværhedsgraden på opgaverne kan sættes op, når læreren er i nærheden til at hjælpe. Det gør eleverne dygtigere fagligt.

- Eleverne bliver klogere, fordi de lærer mere. De bliver mere engagerede og motiverede til at gå i skole, siger Flemming B. Olsen.

Selvom skolerne i Middelfart Kommune er lektiefri, opfordrer de dog forældrene til at træne læsning sammen med deres børn derhjemme.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip