I morgen falder prisen på benzin markant

Der er sjældent de store udsving i priserne på benzin herhjemme, og når det alligevel sker, er det som regel til den dårlige side. 

Derfor er det opsigtsvækkende på den gode måde, at prisen i morgen tager et usædvanligt dyk.

Listeprisen falder i morgen med 28 øre på benzinmens diesel dykker 17 øre. 

Prisen på benzin er i dag mandag 12.70 kroner per liter.  

Ifølge FDMs forbrugerøkonom er det et bemærkelsesværdigt fald, og ikke siden februar 2013, hvor benzinen faldt med 0,45 øre, har der været et lignende fra dag til dag.

- De fleste bilister er vant til, at benzinprisen stiger og falder. Generelt kan man sige, at hvis benzinprisen falder med en krone, så betyder det en besparelse på omkring 100 kroner pr mdr. for en gennemsnitsbilist, siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM.

Grunden til det aktuelle prisfald finder man ved at kigge på de internationale oliepriser. De er nu på 58 dollars pr tønde, og det er det laveste de har været de seneste tre måneder. Og efter alt at dømme, er det ikke de sidste gode nyheder til bilisterne.

- Når man kigger på oliepriserne kan man sige, at det måske ikke det sidste prisfald, vi ser i denne omgang. Der er i hvert fald grundlag for, at brændstofpriserne kan falde yderligere, siger Allan Skytte Christensen.

 

 

Dagens Gossip