I like to move it: Aben Rynke er tilbage i ny video fra Rynkeby

Rynke har altid været en populær figur hos både børn og familier og nu er den tilbage for fuld kraft.

Denne gang dansende til musikken ”I like to move it, move it”.

Se videoen her:

 

 
!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=("https:"==document.location.protocol?"http://player-services.goviral-content.com".replace(/^http\:/,"https:"):"http://player-services.goviral-content.com")+"/embed-code/index/find?placementVersionId=9686587313938438061546032",d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,"script","gv_script_9686587313938438061546032");

Historien om hvordan Rynkeby startede.

Rynkeby går langt tilbage og langt størstedelen af produktionen foregår stadig på Fyn, omkring 30 km fra det lille bryggeri hvor det hele startede, i Rynkeby i 1934. Inger Rasmussen tager på et endagskursus i mostfremstilling, hvor hun lærer at udnytte de mange haveæbler, som hun ellers ikke kan nå at bruge i husholdningen.

Tanken er, at hun skal lave most til familien, men da naboerne i Rynkeby får lov at smage, begynder tingene at tage fart:

Nu afleverer de nemlig deres æbler til Inger, som laver most af dem mod betaling. I løbet af det første efterår fremstiller hun ikke mindre end 5.000 flasker, og det hele foregår i familiens bryggers ved hjælp af simple husholdningsredskaber.

Tingene går hurtigt hjemme i bryggerset, og i 1935 får Inger bygget et lille mosteri ved siden af familiens hus i Rynkeby. Her producerer hun hele 12.000 liter på et år, og for at kunne følge med må der fremstilles specialredskaber på mandens maskinfabrik.

Vingården i Odense forsyner hende med diverse brugte flasker, mens sønnen får fat i en gammel kapselmaskine til 5 kroner, og så begynder det at ligne en lille virksomhed. To år efter er produktionen oppe på 60.000 liter.

Artiklen er leveret i samarbejde med Rynkeby.

 

Dagens Gossip