I seng med historien

Var de første kondomer virkelig lavet af fåretarm og hvordan flirtede man i 1700-tallet? Nu kan du komme helt ind under huden på din tipoldemor og lure under lagnerne, når Nationalmuseet åbner op for sexede rundvisninger og inviterer dig med ind under lagnerne gennem 350 år.

Det skriver Nationalmuseet i en pressemeddelelse. 

Fra søndag den 19. oktober og hver søndag i resten af oktober og november klokken 14 kan du høre om sex og sanselighed siden 1660, om kønssygdomme og kærlighed, prævention og abort. Seksualiteten havde nemlig ikke ligefrem nemme kår i en tid, hvor de ti bud satte rammen for livet fra vugge til død. Men kærlighed og lyst har det med at finde alternative veje, når 1600-tallets bondesamfund bød på ægteskaber, der var et arbejdsfællesskab.

Selv dine eller dydige og opknappede forfærdre kunne se fornuften i at ”testkøre kareten, før man købte den” - og det var her de ikke helt så dydige såkaldte nattefrierier kom ind i billedet. Hos de rige var ægteskaber ofte arrangerede, og en 40-årig gom med en brud på 16 var ikke ualmindeligt.

Det var også i de kredse, at man opfandt et helt særligt flirte-sprog med hemmelige koder, der signalerede ”quickie i køkkenet?” eller ”du kan godt glemme det” til herren i den anden ende af lokalet. Hvordan det foregik, fortæller rundvisningen mere om, som også kommer omkring graviditet og brutale abortmetoder, når der er sex-rundvisninger i Danmarkshistorier 1660-2000 på Nationalmuseet.